Hoe Installeer Ik Linux Op Een USB-stick

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Linux Op Een USB-stick
Hoe Installeer Ik Linux Op Een USB-stick

Video: Hoe Installeer Ik Linux Op Een USB-stick

Video: Hoe Installeer Ik Linux Op Een USB-stick
Video: LINUX MINT BOOTABLE USB DRIVE QUICK AND EASY GUIDE 2024, April
Anonim

Linux kan op een USB-stick worden geïnstalleerd. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen voor gebruikers. Linux vanaf een flashstation start sneller op, hoge werksnelheid. Daarnaast zijn er laptops die simpelweg geen cd/dvd-station hebben.

Hoe installeer ik Linux op een USB-stick
Hoe installeer ik Linux op een USB-stick

Noodzakelijk

PC, flashstation, Linux-schijf

instructies:

Stap 1

Voor de installatie heeft u een USB-stick nodig. Volume vanaf 1 GB. Als er al informatie op staat, kopieer het dan ergens. Tijdens het gebruik wordt de flashdrive geformatteerd. Alleen de iso-image is afkomstig van de Linux-distributie. Het kan worden gemaakt met Ashampoo Burning Studio 6.7. Bovendien hebt u het hulpprogramma UNetbootin nodig. Het wordt eerst geopend. Hiermee kunt u distributies downloaden. Je kiest Mandriva of Kubuntu (Ubuntu) uit de lijst. Selecteer het station waar het flashstation zich bevindt. Rijd bijvoorbeeld F.

Stap 2

Klik vervolgens op OK. Informatie van internet wordt gedownload naar de USB-stick. Wanneer de opname is voltooid, verschijnt er een bericht.

Stap 3

Je kunt Linux op een andere manier installeren. Open UNetbootin en wijs het pad naar de iso-image. Klik gewoon op OK om aan de slag te gaan. Het opnameproces wordt gestart. Als soortgelijke acties al hebben plaatsgevonden met de flashdrive, verschijnt er een venster waarin u op "Ja op alles" moet klikken.

Stap 4

Linux Live USB Creator kan ook worden gebruikt om Linux op een USB-flashstation op te starten. Dit programma werkt met schijven, met afbeeldingen. Het installatieproces is verdeeld in vijf fasen. Het medium is geselecteerd, in dit geval is het een USB-stick. De bron wordt aangegeven.

Stap 5

Reserveer na het scannen van de afbeelding ruimte voor de bestanden. Maak de nodige instellingen. Deze omvatten het verbergen van gemaakte bestanden, formatteren. Het programma controleert de juistheid van alle punten en legt de informatie vast.

Aanbevolen: