Hoe Bestanden Op Uw Computer Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Op Uw Computer Te Verbergen
Hoe Bestanden Op Uw Computer Te Verbergen

Video: Hoe Bestanden Op Uw Computer Te Verbergen

Video: Hoe Bestanden Op Uw Computer Te Verbergen
Video: Windows 10: bestand verbergen in de Verkenner 2024, April
Anonim

Het is vaak nodig om sommige bestanden te verbergen, zodat ze niet per ongeluk ontdekt of geopend worden door andere computergebruikers. Dit geldt met name voor belangrijke en vertrouwelijke informatie die moet worden beschermd tegen weergave en verwijdering.

Hoe bestanden op uw computer te verbergen
Hoe bestanden op uw computer te verbergen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - archiveringsprogramma.

instructies:

Stap 1

Gebruik besturingssysteemfuncties om bestanden te verbergen. Ga naar de map die u wilt verbergen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht "Eigenschappen" in het contextmenu. Vink het vakje aan naast de optie "Verborgen" en klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 2

Vervolgens zal het systeem u vragen om dit kenmerk alleen toe te passen op deze map, of op alle submappen en bestanden, vink het vakje naast de tweede optie aan en klik op "OK". Selecteer vervolgens in een willekeurige map het menu "Extra" - "Mapopties". Ga naar het tabblad "Bekijken" en vink het vakje aan naast "Verborgen en systeembestanden en mappen niet weergeven" en klik op "OK".

Stap 3

Verberg videobestanden om ze te beschermen tegen ongewenste weergaven. Wijzig hiervoor de bestandsextensie. Een extensie is een reeks tekens, meestal drie, na een punt. Het systeem gebruikt het om te bepalen welk programma dit bestand moet openen.

Stap 4

Selecteer het menu Extra, Mapopties. Ga naar het tabblad "Bekijken", schakel de opdracht "Extensie verbergen voor geregistreerde bestandstypen" uit om de extensie te wijzigen en de videobestanden te verbergen.

Stap 5

Roep het contextmenu op van het bestand dat u wilt verbergen, selecteer de optie "Naam wijzigen". Wijzig de bestaande bestandsextensie in een andere, bijvoorbeeld.dll (dit is een Windows-systeembestand). Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Ja". Daarna verandert het bestandspictogram.

Stap 6

Wijzig de bestandsnaam op dezelfde manier, bijvoorbeeld system.dll. Om dit bestand later te openen, hernoemt u het opnieuw en wijzigt u de extensie. Of sleep het gewoon naar het venster van een mediaspeler.

Stap 7

Archiveer foto's om ze te verbergen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map met de foto, selecteer de optie "Toevoegen aan archief". Ga naar het tabblad "Geavanceerd", klik op "Wachtwoord instellen". Voer wachtwoord in. Schakel het selectievakje Bestandsnamen versleutelen in en klik op OK. Zo slaagde je erin om de bestanden uit het zicht te verbergen.

Aanbevolen: