De Taal Van Het Lettertype Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Taal Van Het Lettertype Wijzigen
De Taal Van Het Lettertype Wijzigen

Video: De Taal Van Het Lettertype Wijzigen

Video: De Taal Van Het Lettertype Wijzigen
Video: Les 1 Word: Voorblad, vet, cursief en lettertype wijzigen 2024, Mei
Anonim

Tekstinvoer vanaf het toetsenbord kan in verschillende talen worden uitgevoerd. Standaard zijn er twee: Engels (VS) en Russisch, of Latijn en Cyrillisch. Het wisselen van taal gebeurt op bevel van de gebruiker of automatisch (als er extra hulpprogramma's zijn geïnstalleerd). Het wijzigen van de lettertypetaal is een fluitje van een cent.

De taal van het lettertype wijzigen
De taal van het lettertype wijzigen

instructies:

Stap 1

Om de taal van het lettertype te wijzigen, drukt u op alt="Afbeelding" en Shift of Ctrl en Shift. In dit geval verandert het pictogram op de taakbalk van uiterlijk. Afhankelijk van de instellingen en geïnstalleerde hulpprogramma's kan dit de vorm hebben van een Amerikaanse of Russische vlag, of in de vorm van RU- en EN-inscripties.

Stap 2

Klik met de linkermuisknop op het taalpictogram in de taakbalk, selecteer in het vervolgkeuzemenu de gewenste lettertypetaal door met de linkermuisknop op de betreffende regel te klikken. Dit is een andere manier om de lettertypetaal te wijzigen. Open het taalpaneel voor meer gedetailleerde instellingen.

Stap 3

Om het dialoogvenster van de taalbalk te openen, opent u via het menu "Start" het "Configuratiescherm", selecteert u de sectie "Datum, tijd, taal en regionale normen" en klikt u op het pictogram "Taal en regionale normen". Klik op het tabblad "Talen".

Stap 4

Klik op de knop "Details" - een extra venster "Taal- en tekstinvoerservices" wordt geopend. Gebruik de vervolgkeuzelijst in de sectie "Standaard invoertaal" om de lettertypetaal in te stellen die standaard wordt gebruikt bij het laden van het besturingssysteem. Eenmaal geselecteerd, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 5

Om de talen te installeren die in de taalbalk worden weergegeven, gebruikt u in het gedeelte "Geïnstalleerde services" de knoppen "Toevoegen" of "Verwijderen". Wanneer u de knop Toevoegen gebruikt, wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Gebruik de vervolgkeuzelijst om een extra tekstinvoertaal te selecteren, de waarde in het tweede veld verandert automatisch. Als dit niet het geval is, stelt u zelf de toetsenbordindeling of invoermethode (IME) in. Bevestig uw keuze.

Stap 6

Klik op hetzelfde tabblad Instellingen op de knop Toetsenbordinstellingen - in het geopende venster kunt u de sneltoetsinstellingen voor tekstinvoertalen wijzigen. Om dit te doen, drukt u op de knop "Sneltoetsen wijzigen", markeert u de vereiste velden met een markering. Bevestig de gemaakte wijzigingen met de OK-knop.

Stap 7

Pas de manier aan waarop de taalbalk wordt weergegeven op de taakbalk door op de knop "Taalbalk" te klikken. Klik op OK in het venster Instellingen taalbalk om uw wijzigingen te bevestigen. Klik in het venster Regionale en taalopties op de knop Toepassen en sluit het venster. Als de taalbalk niet op de taakbalk wordt weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en plaatst u een markering in de regel "Taalbalk" in het gedeelte "Werkbalken".

Aanbevolen: