Hoe Het Lettertype Op De Computer Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype Op De Computer Te Wijzigen
Hoe Het Lettertype Op De Computer Te Wijzigen

Video: Hoe Het Lettertype Op De Computer Te Wijzigen

Video: Hoe Het Lettertype Op De Computer Te Wijzigen
Video: ICT - Lettertype wijzigen 2024, Mei
Anonim

Voor het ontwerp van tekst, essays, samenvattingen, rapporten, presentaties is vaak een lettertypewijziging vereist. U kunt alle noodzakelijke wijzigingen aanbrengen zonder gebruik te maken van speciale programma's: alle instellingen worden gewijzigd in het standaard Office van Microsoft en niet alleen.

Hoe het lettertype op de computer te wijzigen
Hoe het lettertype op de computer te wijzigen

Tekst bewerken in Microsoft Word

Als u Microsoft Word gebruikt, is het wijzigen van het lettertype in uw tekst eenvoudig. Om dit te doen, selecteert u met behulp van de muiscursor de tekst die u moet bewerken en zoekt u in de bovenste werkbalk de regel, wanneer u de cursor beweegt waarover het opschrift "Lettertype" zal verschijnen. Om het lettertype te wijzigen, moet u de meest geschikte stijl selecteren in de lijst in de vervolgkeuzelijst en de wijzigingen toepassen. Op dezelfde manier, maar met behulp van een andere sectie (deze bevindt zich naast het vorige menu), kunt u de lettergrootte wijzigen. Voor het gemak van het werken in Microsoft Word, verschijnt er een beschrijving van de geselecteerde optie wanneer u de cursor over een pictogram beweegt.

Bovendien zijn er in een tekstdocument gemaakt in Microsoft Word functies "Markering", "Lettertypekleur". Als u ze tijdens het werken gebruikt, kunt u de kleur van de tekst en de achtergrond waarop deze zich bevindt, wijzigen.

In het geval van een mislukte toepassing van het lettertype, de grootte, de vulling van de tekst of de kleur ervan, is het mogelijk om de laatste wijzigingen op elk moment ongedaan te maken. Ze zijn beschikbaar in het menu "Bewerken" op de bovenste bedieningsregel. De werkbalk heeft ook twee pijlpictogrammen waarmee u acties zoals Ongedaan maken en Opnieuw kunt uitvoeren.

Het lettertype wijzigen in een Microsoft PowerPoint-presentatie

Vaak moet u het lettertype wijzigen bij het maken van presentaties. En in de regel veroorzaakt dit proces geen speciale problemen: in Microsoft PowerPoint wordt het lettertype op dezelfde manier bewerkt als in Microsoft Word. Dat wil zeggen, zoek de items "Lettertype", "Lettergrootte wijzigen", "Tekstkleur" en breng de nodige wijzigingen aan. Bovendien heeft PowerPoint niet alleen de mogelijkheid om een specifieke grootte op te geven, maar ook om de opties "Lettergrootte verkleinen" of "Lettergrootte vergroten" te gebruiken.

Computerlettertypen veranderen ook

U kunt het lettertype echter niet alleen in de tekst wijzigen, maar ook op de computer zelf. Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het werkvenster. Selecteer "Eigenschappen" in de lijst met opties die wordt geopend en open het venster "Eigenschappen voor beeldscherm". Ga vervolgens naar het gedeelte "Opties" en open het tabblad "Geavanceerd". Geef vervolgens op het tabblad Algemeen de schaalfactor op. Als de voorgestelde opties niet bij u passen, opent u het gedeelte "Speciale parameters" en voert u de gegevens in die het meest geschikt zijn voor het ontwerp van uw scherm. Start vervolgens uw computer opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen door te voeren.

Voor gebruikers van Windows 7 is het wijzigen van het lettertype op een computer veel eenvoudiger. Klik op de knop "Start", selecteer vervolgens "Configuratiescherm" in de lijst die wordt geopend en ga naar het gedeelte "Beeldscherm". In het nieuwe venster kunt u de schermresolutie wijzigen, kleurkalibratie toepassen en de tekst aanpassen voor de meest comfortabele schermaflezing. Selecteer het item dat u nodig heeft aan de linkerkant van het scherm en breng de nodige wijzigingen aan. In het gedeelte 'Gemak bij het lezen van het scherm' kunt u bijvoorbeeld de paginaschaal opgeven: klein (100 procent), gemiddeld (125 procent) en groot (150 procent). En zodat u begrijpt hoe het scherm zal veranderen als de instellingen worden toegepast, gebruikt u een vergrootglas.

Aanbevolen: