Het Type Lettertype Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Type Lettertype Wijzigen
Het Type Lettertype Wijzigen

Video: Het Type Lettertype Wijzigen

Video: Het Type Lettertype Wijzigen
Video: lettertype wijzigen 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van elk nieuw lettertype wordt de mogelijkheid gelegd om de initiële parameters binnen bepaalde limieten te wijzigen, wat zou moeten leiden tot een verandering in het uiterlijk. Naast de grootte ("puntgrootte"), omvatten deze de stijl en breedte van tekens, de verzadiging van de lijnen. Hulpmiddelen voor het wijzigen van deze parameters zijn in bijna elk bewerkingsprogramma aanwezig.

Het type lettertype wijzigen
Het type lettertype wijzigen

instructies:

Stap 1

Om het uiterlijk van het lettertype volledig te veranderen, moet u het door een ander vervangen. Dit wordt in de meeste editors gedaan door een van de opties te selecteren die op de computer zijn geïnstalleerd met behulp van de vervolgkeuzelijst in het programmamenu. Voordat u de lijst met lettertypen opent, selecteert u het gedeelte van de tekst waarop de wijziging moet worden toegepast. Als het om het hele document gaat, gebruik dan de sneltoets Ctrl + A.

Stap 2

Als het veranderen van het uiterlijk van het lettertype zou resulteren in een verandering in de breedte van de lijnen die de letters vormen, gebruik dan het commando dat gewoonlijk "vet" wordt genoemd in teksteditors. Markeer het stuk tekst waarop u het wilt toepassen en klik op de overeenkomstige knop in het menu - meestal is dit een pictogram met de letter "Ж" in Russischtalige interfaces of B in Engelstalige interfaces.

Stap 3

U kunt een lettertype cursief maken met het commando dat wordt aangeduid met de term "cursief". Het principe van deze actie verschilt niet van de vorige - selecteer een stuk tekst en klik op de overeenkomstige knop in het editormenu. Deze functie is meestal gemarkeerd met een schuin "K"-pictogram (in Engelse versies, schuine I).

Stap 4

Het wijzigen van de verhoudingen van het lettertype (verkleinen van de breedte) op de beschreven manier zal niet werken, omdat deze bewerking een andere set tekens vereist, bijna een onafhankelijk lettertype. Als het gebruikte lettertype een dergelijke extra set heeft, moeten er in de vervolgkeuzelijst voor lettertypeselectie, na de naam van het hoofdlettertype, een of meer opties zijn met dezelfde naam en de toevoeging van Verkort, Gecomprimeerd of Smal. Bijvoorbeeld Arial Narrow, Bodoni MT Condensed, enz. Selecteer deze lettertype-optie en vergeet niet het tekstfragment te selecteren waarin u de lettertypestijl wilt wijzigen.

Stap 5

Om alle vermelde parameters in een hypertekstdocument te wijzigen, worden gewoonlijk wijzigingen aangebracht in de stijlbeschrijvingsblokken van de broncode. Als u een HTML-editor gebruikt met de visuele (WYSIWYG)-modus ingeschakeld, zullen de procedures weinig verschillen van de hierboven beschreven procedures. Als u rechtstreeks wijzigingen in de HTML-code moet aanbrengen, gebruikt u de eigenschap font - daarin kunt u alle benodigde parameters op één regel instellen. Als u bijvoorbeeld een smal en cursief 16px vet Arial-lettertype wilt toepassen op alle tekst in een HTML-document, laat u de tag voorafgaan door een stijlbeschrijving zoals deze: * {font: cursief vet 16px Arial Narrow}.

Aanbevolen: