Toegang Tot Harde Schijven Openen

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Harde Schijven Openen
Toegang Tot Harde Schijven Openen

Video: Toegang Tot Harde Schijven Openen

Video: Toegang Tot Harde Schijven Openen
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

U kunt de toegang tot harde schijven, printers, bestanden en mappen van de computer openstellen voor andere gebruikers van het lokale netwerk door netwerktoegang tot de genoemde bronnen te openen. U moet ook voor elk van hen gebruikersrechten instellen.

Toegang tot harde schijven openen
Toegang tot harde schijven openen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Deze computer" om de bewerking uit te voeren waarbij andere gebruikers van het lokale netwerk toegang krijgen tot schijfbronnen van de computer.

Stap 2

Roep het servicemenu van de gewenste schijf op door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken en "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Toegang" in het venster "Eigenschappen: lokale schijf" dat wordt geopend en selecteer "Als u de toegang tot de hoofdmap van de schijf wilt openen, klikt u hier".

Stap 4

Pas het selectievakje toe op het vak "Deze map delen" in het gedeelte "Netwerk delen en beveiliging" en specificeer de netwerknaam van uw schijf die wordt weergegeven in de map "Mijn netwerklocaties" in het vak "Delen".

Stap 5

Vink het vakje aan naast "Sta toe dat bestanden worden gewijzigd via het netwerk" om volledige toegang tot uw schijf toe te staan. Tegelijkertijd kunnen andere gebruikers bestandsobjecten op de geselecteerde schijf maken, verwijderen, verplaatsen en hernoemen.

Stap 6

Haal het vinkje weg bij "Sta bestanden toe via het netwerk te worden gewijzigd" om alleen-lezen toegang tot de geselecteerde schijf in te schakelen.

Stap 7

Klik op OK om uw wijzigingen toe te passen. Het station waartoe toegang is verleend, verschijnt in de map Mijn Computer als een open palmpictogram.

Stap 8

Selecteer een van de stations op uw computer en maak een map met een willekeurige naam die toegang krijgt vanaf het lokale netwerk.

Stap 9

Roep het contextmenu van de gemaakte map op door met de rechtermuisknop te klikken en ga naar het item "Eigenschappen".

Stap 10

Klik op het tabblad Delen en schakel het selectievakje in om deze map te delen in het gedeelte Netwerkdeling.

Stap 11

Voer de door u gekozen mapnaam in het veld "Network Share" in. De naam kan willekeurig zijn, lokale en netwerkmapnamen kunnen verschillen.

Stap 12

Gebruik het selectievakje naast "Toestaan dat bestanden via het netwerk worden gewijzigd" om volledige toegang tot de geselecteerde map te verlenen.

Stap 13

Schakel het selectievakje naast 'Bewerken van bestanden via het netwerk toestaan' uit om de modus in te stellen op 'alleen-lezen'.

Stap 14

Klik op OK om de opdracht te bevestigen.

Aanbevolen: