Hoe De Toegang Tot De Harde Schijf Te Beperken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot De Harde Schijf Te Beperken?
Hoe De Toegang Tot De Harde Schijf Te Beperken?

Video: Hoe De Toegang Tot De Harde Schijf Te Beperken?

Video: Hoe De Toegang Tot De Harde Schijf Te Beperken?
Video: Toegang tot mappen beperken 2024, Mei
Anonim

De bescherming van persoonlijke informatie heeft altijd een hoge prioriteit. Niemand wil dat andere mensen toegang hebben tot hun gegevens. Een manier om informatie te beschermen is door de toegang tot de harde schijf van uw computer te beperken. Dit kan door een wachtwoord in te stellen. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u alleen de harde schijf openen. Het voordeel van deze methode is dat u de schijf ook in partities kunt coderen.

Hoe de toegang tot de harde schijf te beperken?
Hoe de toegang tot de harde schijf te beperken?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Folder Guard-programma.

instructies:

Stap 1

Er is veel software op het netwerk waarmee je verschillende toegangsbeperkingen kunt instellen. Maar in feite zijn er niet zo veel programma's die echt werken. Een dergelijk programma heet Folder Guard. Zoek deze app op internet en download. Pak het archief uit in een willekeurige map. Installeer de applicatie op de harde schijf van uw computer.

Stap 2

Mapbewaking starten. De eerste stap is ervoor te zorgen dat alleen jij dit programma kunt gebruiken. Dit kan worden gedaan door een wachtwoord in te stellen voor het gebruik ervan. Volg deze stappen om het te installeren. Selecteer in het hoofdmenu van het programma Bestand en vervolgens in het extra menu - Hoofdwachtwoord. Er verschijnen twee regels. Voer het wachtwoord in op de bovenste regel en bevestig het op de onderste regel. Klik OK. Elke keer dat u het programma start, moet u dit wachtwoord invoeren. Het lijkt misschien te onhandig voor iemand, maar niemand behalve u heeft toegang tot de applicatie.

Stap 3

Het programmavenster bevat een lijst met partities op de harde schijf. Klik met de linkermuisknop op de sectie waartoe u de toegang wilt beperken. Selecteer vervolgens boven aan de werkbalk Beveiligen. Klik daarna op de optie Vergrendelen met wachtwoord. Het wachtwoordinvoerpaneel verschijnt. Voer daarom het wachtwoord in op de bovenste regel en bevestig het op de onderste regel. Klik vervolgens op OK.

Stap 4

Op deze manier kunt u, indien nodig, een volledig wachtwoord instellen op alle partities van uw harde schijf. Wanneer u de partitie van de harde schijf sluit, verschijnt er een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de schijf te blijven vergrendelen. Als u "Ja" selecteert, moet u in de huidige sessie om deze sectie te openen het wachtwoord opnieuw invoeren. Als u "Nee" selecteert, wordt tot het einde van de huidige sessie de toegang tot de harde schijfpartitie ontgrendeld. Maar bij de volgende sessie wordt het geblokkeerd.

Aanbevolen: