Hoe Een Extra "Windows" Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Extra "Windows" Te Verwijderen
Hoe Een Extra "Windows" Te Verwijderen

Video: Hoe Een Extra "Windows" Te Verwijderen

Video: Hoe Een Extra
Video: How to Delete an Operating System from Dual Boot Computer 2024, Mei
Anonim

Als je meerdere besturingssystemen op je computer hebt geïnstalleerd en je hebt er maar één nodig, verwijder dan de overbodige besturingssystemen. Om dit te doen, kunt u Windows-hulpprogramma's of extra hulpprogramma's gebruiken.

Hoe overtollig te verwijderen?
Hoe overtollig te verwijderen?

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en selecteer het opstarten van het besturingssysteem dat u wilt opslaan. Wacht tot het opstart en open het menu "Deze computer". Open de lokale schijf waarop het redundante besturingssysteem is geïnstalleerd. Selecteer mappen met betrekking tot systeemmappen en sommige bestanden. Druk op de Shift- en Delete-toetsen. Bevestig de start van het proces voor het verwijderen van de geselecteerde gegevens. U zult het verwijderen van specifieke bestanden vele malen moeten bevestigen.

Stap 2

Om het u gemakkelijker te maken, kopieert u eerst alle gegevens die u nodig hebt van deze lokale schijf. Gebruik hiervoor een andere partitie op uw harde schijf. Keer nu terug naar het menu "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de gewenste sectie. Selecteer "Formaat". Specificeer de clustergrootte en het bestandssysteemtype voor deze partitie, die worden ingesteld nadat deze is opgeschoond. Klik op de knop "Start" en wacht tot het formatteren van het systeemvolume van de harde schijf is voltooid.

Stap 3

In sommige situaties verschijnt het lokale station met het tweede besturingssysteem mogelijk niet in de normale lijst. Open het configuratiescherm en ga naar het menu "Beheer". Selecteer "Computerbeheer" en ga naar het submenu "Schijfbeheer".

Stap 4

Selecteer nu de lokale schijf met het onnodige besturingssysteem en open het tabblad "Actie". Ga naar het submenu Alle taken en selecteer Opmaak. Start dit proces.

Stap 5

Als u echter met deze methode geen toegang kunt krijgen tot de gewenste partitie, installeer dan het programma Partition Manager. Start het door de optie Geavanceerde modus te selecteren. Klik met de rechtermuisknop op de grafische afbeelding van de gewenste sectie en selecteer "Formaat". Klik op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen nadat u de opties voor het formatteren van de partitie hebt voorbereid.

Aanbevolen: