Een Extra Besturingssysteem Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Extra Besturingssysteem Verwijderen
Een Extra Besturingssysteem Verwijderen

Video: Een Extra Besturingssysteem Verwijderen

Video: Een Extra Besturingssysteem Verwijderen
Video: W10-0025 Een App / Programma verwijderen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Om verschillende redenen kan uw computer een extra besturingssysteem hebben. Misschien heb je bij het opnieuw installeren van het systeem een andere schijf of een andere schijfpartitie opgegeven, of heb je met opzet een extra systeem voor speciale doeleinden geïnstalleerd. Als er meer dan één besturingssysteem op uw computer is geïnstalleerd en u wilt er één verwijderen, volg dan deze stappen.

Een extra besturingssysteem verwijderen
Een extra besturingssysteem verwijderen

Noodzakelijk

Computer met besturingssystemen

instructies:

Stap 1

Laad het besturingssysteem dat u wilt behouden. Zoek de map met het redundante systeem. Als je in de war bent en niet kunt achterhalen welke map het extra besturingssysteem bevat, open je het venster Uitvoeren, dat je kunt vinden door het menu Start te openen. Schrijf vervolgens het commando% WINDIR% in het zoekvak en druk op Enter (of de OK-knop). Er wordt een map geopend met het huidige besturingssysteem. In de regel bevindt het zich in de hoofdmap op de C-schijf. U moet deze map niet verwijderen, daarom bevat een andere map het extra besturingssysteem.

Stap 2

Nadat u er zeker van bent dat u de overtollige systeemmap correct hebt geïdentificeerd, verwijdert u deze. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u "Verwijderen". Het systeem zal om bevestiging vragen. Klik OK. Daarna wordt de map verwijderd.

Stap 3

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en ga naar "Eigenschappen". Open vervolgens het tabblad "Geavanceerd" en klik in de groep gemarkeerd met de subkop "Opstarten en herstellen" op "Opties". Klik in het volgende venster op "Bewerken". Dit opent een bestand met de naam "Boot.ini" in Kladblok. Dit bestand bevat een menu voor het selecteren van besturingssystemen dat verschijnt wanneer de computer opstart.

Stap 4

Bewerk "Boot.ini" (bewaar van tevoren een kopie). Selecteer in het menu Bestand de optie Opslaan als (na het opslaan sluit u het bestand en klikt u nogmaals op de knop Bewerken). Verwijder vervolgens uit het bestand alles wat met het redundante besturingssysteem te maken heeft. De regels die ermee verbonden zijn, kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van de informatie in deze regels. In het bijzonder moeten de partities waarin elk van de besturingssystemen is geïnstalleerd en hun naam worden vermeld. Sla vervolgens uw wijzigingen op en sluit het bestand.

Aanbevolen: