Een Harde Schijf Partitioneren In BIOS

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Partitioneren In BIOS
Een Harde Schijf Partitioneren In BIOS

Video: Een Harde Schijf Partitioneren In BIOS

Video: Een Harde Schijf Partitioneren In BIOS
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

BIOS, of Basic Input / Output System, is ontworpen om het besturingssysteem toegang te geven tot de hardwarebronnen van een computer. Er zijn veel verschillende instellingen die in het BIOS kunnen worden gemaakt, maar er is geen hulpprogramma voor schijfpartitionering. Om de harde schijf in verschillende partities te splitsen, moet u de mogelijkheden van het besturingssysteem of speciale hulpprogramma's gebruiken.

Een harde schijf partitioneren in BIOS
Een harde schijf partitioneren in BIOS

instructies:

Stap 1

U kunt een schijf in verschillende partities splitsen met behulp van speciale programma's of door het besturingssysteem zelf - deze functie is aanwezig in Windows 7. Om een schijf te splitsen met het standaard Windows-hulpprogramma, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Besturing" vanuit het contextmenu.

Stap 2

Zoek en open het gedeelte "Schijfbeheer" in het venster "Computerbeheer" dat wordt geopend. U zult schijfpartities zien, inclusief verborgen partities - indien aanwezig op uw computer. Raak verborgen partities niet aan, het is uw taak om de C-schijf te partitioneren in twee of meer partities.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op station C en selecteer "Volume comprimeren …" in het contextmenu. Er verschijnt een venster met de vraag om ruimte voor compressie, wacht tot de ruimte is gevonden. Er verschijnt een nieuw venster, standaard komen de parameters die erin zijn gespecificeerd overeen met de partitie van de schijf ongeveer in de helft. De regel "Gecomprimeerde ruimte" toont de grootte van de nieuwe schijf. Als het niet bij je past, verander het dan gewoon. Klik vervolgens op de knop Comprimeren.

Stap 4

Na de compressieprocedure verschijnt er niet-toegewezen ruimte op de schijf. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eenvoudig volume maken in het contextmenu. De wizard voor het maken van volumes wordt gestart, klik op "Volgende". Raak niets aan in het venster voor het opgeven van de grootte van het volume, klik opnieuw op "Volgende". Selecteer in het volgende venster een letter voor het volume - bijvoorbeeld D en klik opnieuw op "Volgende". Vink vervolgens de optie aan om het nieuwe volume in NTFS te formatteren, vink het vakje "Snel formatteren" aan. Na het formatteren is de nieuwe schijf klaar voor gebruik.

Stap 5

Als u een schijf op een nieuwe computer moet partitioneren zonder dat er een besturingssysteem is geïnstalleerd, gebruikt u het hulpprogramma Acronis Disk Director dat is gestart vanaf een opstartbare cd. Dit programma heeft zeer grote mogelijkheden om met schijven te werken, het kan niet alleen worden gebruikt om ze te partitioneren, maar ook om verloren partities te herstellen na verschillende fouten.

Stap 6

Selecteer bij het starten van het programma de optie "Handmatig", dit geeft u een volledige reeks mogelijkheden om met schijven te werken. Het partitioneringsproces zelf is heel eenvoudig, maar houd er rekening mee dat het programma niet alle acties tegelijk uitvoert, maar ze alleen naar het geheugen schrijft. Om de wijzigingen door te voeren, klikt u op het item "Uitvoeren" in het programmamenu of klikt u op het pictogram in de vorm van een startvlag.

Aanbevolen: