Een Harde Schijf Partitioneren Tijdens De Installatie

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Partitioneren Tijdens De Installatie
Een Harde Schijf Partitioneren Tijdens De Installatie

Video: Een Harde Schijf Partitioneren Tijdens De Installatie

Video: Een Harde Schijf Partitioneren Tijdens De Installatie
Video: Partition Hard Disk in Windows 10 During Installation [ UEFI ] | Hard Drive Partition 2024, Mei
Anonim

De evolutie van besturingssystemen heeft ze ongelooflijk handig en gebruiksvriendelijk gemaakt. Het concept van eenvoud doordringt alle aspecten van moderne besturingssystemen, vanaf het installatieproces. Om Windows XP te installeren, hoeft u dus slechts een paar eenvoudige stappen uit te voeren en de verzoeken van de wizard te beantwoorden door de nodige parameters in te voeren. Maar zelfs nu hebben veel gebruikers moeite om Windows zelf te installeren. Ze worden bijvoorbeeld geconfronteerd met de vraag hoe de harde schijf te partitioneren tijdens de installatie.

Een harde schijf partitioneren tijdens de installatie
Een harde schijf partitioneren tijdens de installatie

Het is nodig

Windows-distributieschijf. harde schijf

instructies:

Stap 1

Selecteer de fysieke schijf waarop het besturingssysteem wordt geïnstalleerd. Als uw computerapparaten meerdere harde schijven bevatten, moet u beslissen welke wordt gebruikt om het besturingssysteem te hosten. Schijven kunnen in grootte variëren. Schijven kunnen ook gegevenspartities bevatten. Zorg ervoor dat de geselecteerde schijf geschikt is voor het formaat en geen belangrijke gegevens bevat die verloren gaan als u de schijf verder verdeelt.

Stap 2

Verwijder alle partities op de geselecteerde schijf. Als er al partities op de harde schijf zijn gemaakt, is het op de gewenste manier partitioneren alleen mogelijk door partities te verwijderen en aan te maken. Markeer een van de partities op de harde schijf. Druk op de toets D. De waarschuwing voor het verwijderen van partities verschijnt. Druk op Enter. Informatie over de te verwijderen partitie en een prompt om te verwijderen wordt weergegeven. Druk op de toets L. Doe hetzelfde met de andere partities van de harde schijf die gereserveerd zijn voor het installeren van het besturingssysteem.

Stap 3

Plan uw schijfpartitionering. Bedenk hoeveel secties je gaat splitsen en hoe groot ze zullen zijn. In de regel wordt het partitioneren van de harde schijf in 2-3 delen als optimaal beschouwd. Besteed speciale aandacht aan de keuze van de grootte van de systeempartitie. Er moet voldoende ruimte op de systeempartitie zijn voor de eerste installatie van het besturingssysteem en de locatie van het wisselbestand, evenals ruimte voor het maken van herstelpunten en het installeren van applicatiesoftware (als u van plan bent applicaties op deze partitie te installeren). Een harde schijf van 250 GB kan dus in 2 delen worden verdeeld, waarbij 40 gigabyte wordt toegewezen aan de systeempartitie en de rest van de ruimte aan een partitie voor het opslaan van gegevens. In dit geval wordt aangenomen dat de toepassingsprogramma's worden geïnstalleerd in de map Program Files op de systeempartitie.

Stap 4

Partitioneer de harde schijf volgens het partitieplan dat u hebt ontwikkeld. Selecteer de regel met het label "Niet-toegewezen gebied" in de sectie met betrekking tot de partitie die moet worden gepartitioneerd. Druk op de toets C. Voer in het veld "Create partitiegrootte (MB):" de grootte van de aan te maken partitie in megabytes in. Als u de grootte van de partities in gigabytes hebt gekozen, converteert u ze eenvoudig naar megabytes en vermenigvuldigt u de waarde in gigabytes met 1024. Druk op de Enter-toets. Selecteer de regel met het label "Niet-uitgelijnd gebied" opnieuw en doe hetzelfde om de rest van de secties te maken.

Stap 5

Voltooi het partitioneren van de schijf. Selecteer de partitie waar het besturingssysteem zal worden geïnstalleerd. Druk op Enter, selecteer het type bestandssysteem dat door formatteren wordt gemaakt en ga verder met de installatie.

Aanbevolen: