Hoe Een Firewall Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Firewall Te Vinden
Hoe Een Firewall Te Vinden

Video: Hoe Een Firewall Te Vinden

Video: Hoe Een Firewall Te Vinden
Video: How to Allow Block a Port Number Through Windows Firewall 2024, Mei
Anonim

Beginnend met de XP-lijn in de besturingssystemen van de Windows-familie, is er een tool verschenen die een van de belangrijkste rollen speelt bij het waarborgen van computerbeveiliging - een firewall of firewall. De firewall wordt aangestuurd met een speciale module, die op verschillende manieren toegankelijk is. Beginnende pc-gebruikers hebben echter vaak een vraag over het vinden van een firewall in Windows.

Hoe een firewall te vinden
Hoe een firewall te vinden

Noodzakelijk

beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Zoek de firewall met behulp van de snelkoppeling in het mapvenster van het Configuratiescherm. Open het configuratiescherm. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" in de taakbalk op het bureaublad. Er wordt een menu geopend. Markeer het item "Instellingen", wacht tot het onderliggende menu verschijnt, klik op het item "Configuratiescherm." Zoek in het geopende configuratiescherm de snelkoppeling "Windows Firewall". Als het controlepaneel in de modus staat om items per categorie weer te geven, klik dan eerst op de link "Netwerk- en internetverbindingen". Zoek naar een snelkoppeling op basis van de itemnamen. Om sneller te zoeken, kunt u naar de weergavemodus "Tabel" schakelen door op het overeenkomstige menu-item "Bekijken" te klikken. Vervolgens moet de lijst worden gesorteerd op de kolom "Naam" door er met de muis op te klikken Open het venster voor firewallbeheer. Dubbelklik met de linkermuisknop op de snelkoppeling "Windows Firewall", of klik met de rechtermuisknop en selecteer "Openen" in het contextmenu.

Stap 2

Zoek de firewall met behulp van de map met netwerkverbindingen. Open het mapvenster met netwerkverbindingen. Dit kan worden gedaan door op de knop "Start" te klikken en vervolgens achtereenvolgens de menu-items "Instellingen" en "Netwerkverbindingen" te selecteren, of door het menu-item "Open de map" Netwerkverbindingen " te selecteren in het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op de pictogramverbindingen in het systeemvak klikt Zoek het blok "Netwerktaken" in het venster. Vouw het uit, indien samengevouwen, door op het pijlpictogram in de rechterbovenhoek van het blok te klikken. Open de firewall door op de link "Windows Firewall-instellingen wijzigen" te klikken.

Stap 3

Navigeer naar firewallbeheer vanuit de beheereigenschappen van een specifieke netwerkverbinding. Open het mapvenster met netwerkverbindingen met een van de methoden die in de tweede stap worden beschreven. Klik met de rechtermuisknop op een van de snelkoppelingen voor de netwerkverbinding. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Eigenschappen". Ga in het dialoogvenster dat verschijnt naar het tabblad "Geavanceerd". Klik in de bedieningsgroep "Windows Firewall" op de knop "Opties".

Aanbevolen: