Het Pictogram Van De Harde Schijf Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Pictogram Van De Harde Schijf Wijzigen
Het Pictogram Van De Harde Schijf Wijzigen

Video: Het Pictogram Van De Harde Schijf Wijzigen

Video: Het Pictogram Van De Harde Schijf Wijzigen
Video: Pictogram van mappen wijzigen.avi 2024, Mei
Anonim

Schijfpictogrammen in Windows kunnen niet op de gebruikelijke manier worden gewijzigd voor andere typen pictogrammen. Om dit te doen, gebruiken ze vaak speciale programma's die zijn ontworpen om verschillende componenten van de grafische interface van het besturingssysteem te wijzigen. Het besturingssysteem zelf biedt echter een eenvoudig mechanisme waarmee u de schijfpictogrammen kunt wijzigen.

Het pictogram van de harde schijf wijzigen
Het pictogram van de harde schijf wijzigen

instructies:

Stap 1

Begin met het voorbereiden van een pictogram voor het besturingssysteem om het standaardschijfpictogram te vervangen. Je kunt het op het net ophalen of het zelf tekenen, maar in ieder geval moet de afbeelding worden opgeslagen in een ico-bestand. Als de afbeelding die je nodig hebt een andere extensie heeft, gebruik dan de formaatconversieprogramma's. Het kan een intern programma zijn, een extra plug-in voor uw grafische editor of een online service - het is niet moeilijk om zoiets op het internet te vinden.

Stap 2

Open Windows Verkenner - dubbelklik op de snelkoppeling Deze computer op uw bureaublad. Als de weergave van deze snelkoppeling is uitgeschakeld in de instellingen van uw besturingssysteem, gebruik dan de sneltoetscombinatie WIN + E die aan deze bewerking is toegewezen (dit is de Russische letter U). Of u kunt het hoofdmenu openen op de knop "Start", klik op "Uitvoeren", typ de opdrachtverkenner en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Zoek met behulp van de verkenner het voorbereide bestand met het schijfpictogram in ico-indeling en kopieer het - selecteer en druk op de toetsen CTRL + C. Klik vervolgens op de schijf waarin u geïnteresseerd bent in het linkerdeelvenster van de verkenner en plak het gekopieerde bestand in de hoofdmap, dat wil zeggen, druk gewoon op de CTRL-toetscombinatie + V.

Stap 4

Vouw de sectie "Bestand" in het Verkenner-menu uit, ga naar de subsectie "Nieuw" en selecteer het item "Tekstdocument". Ditzelfde menu kan ook worden geopend door met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in het rechterdeelvenster van Verkenner te klikken. Op deze manier open je in ieder geval een teksteditor die automatisch een nieuw document aanmaakt.

Stap 5

Typ twee regels instructies: [autorun]

icon = icon.ico Gebruik in plaats van icon.ico de naam van het bestand dat naar deze map is gekopieerd met de afbeelding van het nieuwe schijfpictogram. Sla het document op met de naam autorun.inf in de hoofdmap van de schijf - op dezelfde plaats waar het pictogrambestand zich al bevindt.

Stap 6

Start uw computer opnieuw op en het pictogram voor deze schijf wordt vervangen door de nieuwe. Op dezelfde manier kunt u de labels voor andere schijven wijzigen door dezelfde afbeelding daar te plaatsen of een persoonlijk pictogram voor elke schijf te maken.

Aanbevolen: