Hoe Een Excel-bestand Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Excel-bestand Te Verkleinen
Hoe Een Excel-bestand Te Verkleinen

Video: Hoe Een Excel-bestand Te Verkleinen

Video: Hoe Een Excel-bestand Te Verkleinen
Video: 3 Ways To Unprotect Excel Sheets: Crack AND Restore Unknown Passwords 2024, Mei
Anonim

Heel vaak vragen Microsoft Excel-gebruikers waarom een bestand met een kleine tabel soms zo'n 5-10 MB in beslag neemt. Het is geen toeval dat veel formules het bestand in de loop van de tijd "zwaar" maken, wat moeilijk te verkleinen is.

Hoe een Excel-bestand te verkleinen
Hoe een Excel-bestand te verkleinen

Noodzakelijk

Microsoft Excel-software

instructies:

Stap 1

De allereerste en belangrijkste reden voor een grote tafel is de gedeelde toegankelijkheid. Wat betekent het? Computers in een kantoor zijn bijvoorbeeld verenigd door één netwerk, er is een tafel die door alle gebruikers van dit netwerk wordt gebruikt. Het programma wijst zelf meerdere gebruikers aan het bestand toe en registreert informatie over hoe laat en door wie het document is gewijzigd. Het is niet moeilijk voor te stellen dat wanneer het aantal gebruikers groter is dan 2-3 personen, de bestandsgrootte enorm wordt.

Stap 2

Voor versies van MS Excel 2003 en ouder, moet u op het bovenste menu "Service" klikken en het item "Toegang tot het boek" selecteren. Voor versies van het programma 2007 en jonger gaat u in het hoofdvenster van het programma naar het tabblad "Review" en selecteert u "Toegang tot het boek". Ga in het geopende venster in beide gevallen naar het tabblad "Details".

Stap 3

Vink het vakje aan naast "Wijzigingslogboek niet opslaan" en sla de open tafel op. Nu moet u het aantal dagen instellen waarvoor het logboek wordt bewaard. Tegenover deze parameter ziet u het getal 30, maar er kan veel minder worden gedaan.

Stap 4

U kunt dan rijen en kolommen verwijderen die u niet gebruikt. Hoe erachter te komen? Navigeer naar de tabel en druk op Ctrl + End. De cursor in het document gaat automatisch naar de laatste cel in uw tabel. Kijk of er rijen en kolommen zijn die u niet gebruikt boven en rechts van deze cel. Als dat het geval is, selecteert u ze en verwijdert u ze, waardoor het totale aantal cellen wordt verminderd.

Stap 5

Het wordt ook aanbevolen om celopmaak die u zelden gebruikt, te verwijderen. Het is beter om de witte kleurmarkeringen in een transparante cel te vervangen door de optie "Niet opvullen". Om de opmaak van cellen offline uit te schakelen, selecteert u ze, klikt u vervolgens op het bovenste menu "Bewerken", selecteert u het item "Wissen", de opdracht "Opmaak" (Excel 2003) of opent u het tabblad "Home", selecteert u het blok "Wissen ", het commando "Formaten wissen".

Aanbevolen: