Hoe Een Dvd-schijf Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd-schijf Te Verkleinen
Hoe Een Dvd-schijf Te Verkleinen

Video: Hoe Een Dvd-schijf Te Verkleinen

Video: Hoe Een Dvd-schijf Te Verkleinen
Video: how to burn bigger video files onto dvd 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om een dvd-kopie van een schijf te branden. Vaak zijn er onaangename verrassingen als de originele film niet op een gewone opneembare dvd past. Natuurlijk kun je de inhoud in delen opsplitsen, maar dit is een onhandige manier, vooral voor video-inhoud. Het is beter om programma's van derden te gebruiken voor het comprimeren van informatie, wat de kwaliteit enigszins zal verminderen, maar u in staat stelt alle inhoud op één schijf te passen.

Hoe een dvd-schijf te verkleinen
Hoe een dvd-schijf te verkleinen

instructies:

Stap 1

Zoek en installeer dvd-compressiesoftware. Een van de erkende leiders op het gebied van dvd-compressie is dvd-shrink. De naam wordt vertaald als "DVD-compressie". De nieuwste versie voor vandaag is 3.2 - vrij oud, maar werkt stabiel met alle Windows-besturingssystemen. Het voordeel van dit hulpprogramma is snelheid, eenvoud en gratis. Er zijn andere tools van een vergelijkbaar type, zoals DVD2one, DVDFab of CloneDVD. De algemene gebruiksprincipes blijven hetzelfde.

Stap 2

Plaats een schijf met bronmateriaal in het schijfstation. Voer het geïnstalleerde programma uit. Klik op de knop "Bestanden openen" en selecteer uw schijf, open vervolgens de map "VIDEO_TS" en open alle bestanden ervan. Of klik op de knop "Schijf openen". Het resultaat zal hetzelfde zijn. Er wordt een venster geopend voor het analyseren van de inhoud van de schijf. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de capaciteit van uw computer. Om het proces te versnellen, kunt u het selectievakje "Videovoorbeeld inschakelen" uitschakelen. Wacht op voltooiing.

Stap 3

Aan de linkerkant van het programma ziet u een lijst met schijfmappen en aan de rechterkant ziet u inhoudsbestanden met hun grootte. Boven hen zal er een vervolgkeuzelijst zijn voor het kiezen van een compressie. Laat het zoals het is als de grootte niet groter is dan 4300 MB, of selecteer "Handmatig" en stel handmatig het percentage van de dvd in met de schuifregelaar.

Stap 4

Blader door de lijst met bestanden. Alle materialen zijn standaard gecontroleerd. Om ruimte te besparen, kunt u extra inhoud of audiotracks uitschakelen in de taal die u niet wilt. Hetzelfde kan gedaan worden met de inhoud van de "Extra" of "Bonus" mappen. Dit zal ook de grootte verminderen.

Stap 5

Wanneer het resultaat geschikt is, klikt u op de knop "Back-up". Er wordt een venster geopend om een opslagmethode te kiezen: schrijf naar schijf of sla op in een map om later te branden. De vervolgkeuzelijst heet "Selecteer back-updoel", selecteer "Harde schijfmap" en geef hieronder de naam van de map die u wilt opslaan. Of specificeer uw branderstation als Nero is geïnstalleerd en u meteen een nieuwe schijf wilt branden.

Stap 6

Geef hieronder de map op voor tijdelijke opslag van bestanden. Controleer vooraf de vrije ruimte op uw harde schijf. Klik op de knop "OK" onder aan het venster. Er verschijnt een voortgangsindicator met de optie om het voorbeeld in of uit te schakelen. Als u de weergave uitschakelt, wordt de codering versneld. Het duurt enkele uren, hercoderen is een actie van lange adem.

Stap 7

Wacht tot de schijf is gecomprimeerd. Als u besluit het resultaat rechtstreeks naar een andere schijf te schrijven, plaats dan een lege schijf wanneer het programma daarom vraagt en bevestig door op "OK" te klikken.

Aanbevolen: