Hoe De Check Disk Op XP Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Check Disk Op XP Uit Te Schakelen
Hoe De Check Disk Op XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Check Disk Op XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Check Disk Op XP Uit Te Schakelen
Video: Disk check error at startup || chkdsk error 2024, Mei
Anonim

Het opdrachtregelprogramma chkdsk.exe in Windows XP biedt een zeer nuttige functie voor het controleren en herstellen van schijfvolumefouten. De automatische werking van deze tool wanneer de computer opnieuw wordt opgestart, kan sommige gebruikers echter irriteren.

Hoe de check disk op XP uit te schakelen
Hoe de check disk op XP uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat het uitschakelen van de automatische modus van het opdrachtregelprogramma chkdsk.exe niet wordt aanbevolen door Microsoft-experts. Dit komt doordat bij gebrek aan verificatie de controle over de integriteit van het bestandssysteem van de computer verloren gaat en de problemen van slechte sectoren en clusters niet worden verholpen. Hierdoor kunnen individuele bestanden en hele mappen verdwijnen.

Stap 2

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken om de controle van schijfvolumes in de automatische modus uit te schakelen wanneer de computer onjuist opnieuw opstart en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ regedit op de regel Openen en bevestig de lancering van de Register-editor door op OK te klikken.

Stap 3

Vouw de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControlSessionManager uit en zoek de parameter met de naam BootExecute. Open de gevonden sleutel door te dubbelklikken en zorg ervoor dat de waarde overeenkomt met autocheck autochk *.

Stap 4

Om de controle van alle schijven volledig uit te schakelen, verwijdert u de asterisk (*) in de parameterwaarde. Om een afzonderlijk volume uit te vinken, voert u de waarde k: diskname in, voorafgegaan door een asterisk (*). Dus om de automatische controle van de C:-schijf te annuleren, moet de sleutel er als volgt uitzien: autocheck autochk / k: C *, en om de controle van alle volumes volledig te annuleren: autocheck autochk.

Stap 5

Sla uw wijzigingen op en sluit de Register-editor af. Start het systeem opnieuw op om de geselecteerde actie toe te passen.

Stap 6

Als u de oorspronkelijke instellingen voor automatische schijfcontrole wilt herstellen, stelt u de parameter BootExecute opnieuw in op autocheck autochk *.

Stap 7

Houd er rekening mee dat het maken van onjuiste wijzigingen aan de registervermeldingen ertoe kan leiden dat Windows XP volledig opnieuw moet worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: