Een Net Send-bericht Verzenden

Inhoudsopgave:

Een Net Send-bericht Verzenden
Een Net Send-bericht Verzenden

Video: Een Net Send-bericht Verzenden

Video: Een Net Send-bericht Verzenden
Video: op school een bericht verzenden (via netwerk) ;P 2024, April
Anonim

De opdracht net send wordt in het Windows-besturingssysteem gebruikt om berichten via een lokaal netwerk naar een computer te verzenden. In dit geval verschijnt uw bericht op het scherm in de vorm van een normaal Windows-dialoogvenster. Dit soort berichten kunnen rechtstreeks vanaf de opdrachtregel worden verzonden.

Een net send-bericht verzenden
Een net send-bericht verzenden

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het lokale netwerk.

instructies:

Stap 1

Schakel de aangepaste service in om een bericht te verzenden met de opdracht Net send. Klik hiervoor op de knop "Start", selecteer de optie "Instellingen" en ga vervolgens naar het "Configuratiescherm". Open het gedeelte "Beheer", dubbelklik op de snelkoppeling "Services". Selecteer in het geopende venster uit de lijst "Berichtenservice".

Stap 2

Ga naar het venster met service-eigenschappen. Selecteer in de lijst Opstarttype Auto om de messenger-service zo te configureren dat deze automatisch start wanneer het besturingssysteem opstart. Of voer het commando "Start" - "Run" uit en voer in het geopende venster het commando sc config messenger start = auto in en vervolgens net start messenger.

Stap 3

Klik op de knop "Start", selecteer de optie "Uitvoeren" om berichten te verzenden met de opdracht Net send. Typ de opdracht Cmd. Om een bericht te verzenden, typt u Net send "Voer gebruikersnaam in" * "Voer domein / domeinnaam in" en voer vervolgens de berichttekst in.

Stap 4

Om een bericht naar alle leden van een domein te sturen, voer je de domeinnaam in in plaats van de gebruikersnaam. Om een Net send-bericht naar alle gebruikers op de server te verzenden, voert u / gebruikers in. Om een bericht naar alle domeingebruikers te sturen, voert u de opdracht net send / domein in: "Voer de domeinnaam in" "Voer de berichttekst in".

Stap 5

Gebruik de namen van de ontvangers van het Net send-bericht niet langer dan 15 tekens, aangezien als u lange namen in deze opdracht invoert, kunnen er problemen zijn met de indiening. Voer de tekst in van berichten die naar de groep moeten worden verzonden, met een lengte van maximaal honderdachtentwintig tekens. Als u een bericht naar één gebruiker stuurt, is de maximale lengte van zo'n bericht 1600 tekens.

Stap 6

Als u bijvoorbeeld het bericht "Zet uw computer uit" wilt verzenden naar een gebruiker met een naam op het petrov-netwerk, voert u de volgende tekst in: Net send petrov Zet uw computer uit. Om een bericht te sturen naar alle gebruikers die op de computer zijn aangesloten, voer je Net send / users All log off the Internet in.

Aanbevolen: