Een Virus Verwijderen Met Kaspersky

Inhoudsopgave:

Een Virus Verwijderen Met Kaspersky
Een Virus Verwijderen Met Kaspersky

Video: Een Virus Verwijderen Met Kaspersky

Video: Een Virus Verwijderen Met Kaspersky
Video: Kaspersky Virus Removal Tool - бесплатная утилита для лечения зараженного ПК. 2024, Mei
Anonim

Als u uzelf wilt beschermen tegen een storing van het besturingssysteem, tegen gegevensverlies en andere onaangename zaken met betrekking tot de werking van uw computer, moet u zeker een antivirusprogramma installeren. Tegenwoordig is Kaspersky Anti-Virus een van de beste antivirusprogramma's. De functies zijn voldoende om de toegang van virussen, spyware of malware via internet te blokkeren. Ook beschermt dit programma tegen virussen die zich op verschillende opslagmedia kunnen bevinden.

Een virus verwijderen met Kaspersky
Een virus verwijderen met Kaspersky

Noodzakelijk

Computer, antivirus Kaspersky Anti-Virus

instructies:

Stap 1

Als je Kaspersky Anti-Virus nog niet hebt, download en installeer het dan. Als u dit programma al heeft, kunt u uw computer controleren op virussen en indien nodig verwijderen.

Stap 2

Open het menu van het antivirusprogramma door met de linkermuisknop op het antiviruspictogram te dubbelklikken. Het antiviruspictogram van Kaspersky bevindt zich onderaan de taakbalk van het besturingssysteem. Selecteer in het hoofdmenu van het programma de sectie "Virusscan". Selecteer in het menu dat wordt geopend de optie "Deze computer". Nu ziet u de gescande objecten in het rechtervenster van het programma. Ze moeten worden gemarkeerd met vinkjes. Selecteer in dit venster "Scannen op virussen".

Stap 3

Er wordt een venster geopend waarin het proces van het controleren van uw computer op virussen wordt weergegeven. Boven aan het venster bevindt zich een balk die aangeeft hoeveel er nog over is voordat het scanproces is voltooid, en onderaan het gebeurtenislogboek. Wacht tot het computerscanproces is voltooid. Houd er rekening mee dat als dit de eerste keer is dat u deze procedure uitvoert, de scantijd in dit geval tot drie uur kan duren.

Stap 4

Wanneer het scanproces is voltooid, selecteert u het tabblad Gedetecteerd in het gebeurtenislogboek. In het venster verschijnt een lijst met alle virussen die op de computer zijn gevonden. Klik op de knop "Acties" onderaan het venster. In het menu dat verschijnt, kies je voor "Wissen". Het proces van het verwijderen van de gevonden virussen zal beginnen.

Stap 5

Nadat het systeem is vrijgemaakt van virussen, start u uw computer opnieuw op. Ga opnieuw naar het antivirusmenu en selecteer het gedeelte "Virusscan". Maar selecteer deze keer in deze sectie de optie Kritieke gebieden. Selecteer vervolgens in het rechtervenster "Scannen op virussen". De belangrijkste systeembestanden worden gecontroleerd op virussen. Hoewel na de eerste scan hoogstwaarschijnlijk alle virussen worden verwijderd, is er altijd de mogelijkheid dat zelfs na het opschonen van de computer, sommige niet worden verwijderd. En in dit geval bevinden ze zich hoogstwaarschijnlijk in de systeemmappen.

Aanbevolen: