Een Kaspersky Anti-Virus-sleutel Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Kaspersky Anti-Virus-sleutel Verwijderen
Een Kaspersky Anti-Virus-sleutel Verwijderen

Video: Een Kaspersky Anti-Virus-sleutel Verwijderen

Video: Een Kaspersky Anti-Virus-sleutel Verwijderen
Video: How to uninstall kaspersky - Windows 10 2024, Mei
Anonim

Enkele van de meest populaire antispyware- en antitrojaanse programma's - Kaspersky Anti-Virus (KAV) en Kaspersky Internet Security (KIS) - kunnen alleen volledig werken met een licentiesleutel. Om een nieuwe sleutel te installeren, moet u eerst de oude verwijderen.

Een Kaspersky Anti-Virus-sleutel verwijderen
Een Kaspersky Anti-Virus-sleutel verwijderen

instructies:

Stap 1

Het bijwerken van databases met informatie over virussen en kwetsbaarheden in Microsoft Windows en individuele software is ook alleen mogelijk met een geïnstalleerde sleutel. Sleutels die op de zwarte lijst van Kaspersky staan en verlopen sleutels moeten worden verwijderd en vervangen door nieuwe.

Stap 2

Het verwijderen van de Kaspersky Anti-Virus-sleutel kan op de volgende manier worden gedaan - via de applicatie-shell. Deze optie is relevant voor licentiesleutels die samen met de officiële antivirusprogrammadiskette zijn gekocht. Beweeg de muiscursor over het pictogram van het actieve antivirusprogramma in het klokvak en dubbelklik op het pictogram met de linkermuisknop. Zoek in het programmavenster dat op het scherm verschijnt de link "Licentie" en klik erop. In een nieuw venster dat wordt geopend, ziet u opties, waarvan de ene een ongeldige of verlopen sleutel verwijdert en de andere een nieuwe installeert.

Stap 3

Als u sleutels van internet downloadt, dezelfde sleutel opnieuw gebruikt of met een proefsleutel, moet u de sleutel op een andere manier uit Kaspersky Anti-Virus verwijderen. Het hulpprogramma registreert alle wijzigingen in het register van het besturingssysteem. Daarom zal het programma, wanneer u een sleutel opnieuw probeert te gebruiken of een sleutel die door het bedrijf op de zwarte lijst staat, een fout rapporteren die verwijst naar de eerder gemaakte registervermelding.

Stap 4

In dit geval moet u eerst alle antivirusvermeldingen uit het register verwijderen. Dit kan worden gedaan door Kaspersky Cleaner of een ander hulpprogramma dat proef- en gebruikte sleutels uit het Windows-register kan verwijderen. Het is niet moeilijk om dergelijke programma's van internet te downloaden - het volstaat om ze te vinden via een zoekmachine, bijvoorbeeld Google of Yandex.

Stap 5

Nadat u Kaspersky Cleaner of een ander soortgelijk programma hebt geïnstalleerd, opent u het hoofdvenster van Kaspersky Anti-Virus en selecteert u het menu-item "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Opties" de zelfverdediging van de antivirus uit en schakel deze uit, bevestig vervolgens de wijziging in de beveiligingsinstellingen met de knop OK en schakel de antivirus uit. Gebruik daarna het programma om sleutels uit het register te verwijderen. Start uw computer opnieuw op, zodat na het opnieuw opstarten van de antivirus de nieuwe sleutel opnieuw wordt geïnstalleerd.

Aanbevolen: