Hoe U Uw Eigen Gebruikersbalk Kunt Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Eigen Gebruikersbalk Kunt Maken
Hoe U Uw Eigen Gebruikersbalk Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Eigen Gebruikersbalk Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Eigen Gebruikersbalk Kunt Maken
Video: Наливной пол по маякам. Ровная и красивая стяжка. #27 2024, Mei
Anonim

Gebruikersbalken zijn lange geanimeerde of statische afbeeldingen die voornamelijk worden gebruikt om gebruikershandtekeningen op forums te versieren. U kunt uw eigen gebruikersbalk maken met behulp van het speciale GNU Image Manipulation Program of kortweg GIMP.

Hoe u uw eigen gebruikersbalk kunt maken
Hoe u uw eigen gebruikersbalk kunt maken

instructies:

Stap 1

Start de GIMP-app. Open het menu Bestand, kies Nieuw om uw project te maken. Stel in het venster Nieuwe afbeelding de afbeeldingsbreedte in op 350 pixels en de hoogte op 19 pixels. Klik op "Geavanceerde opties" en pas de parameter "Transparantie" aan in het menu "Vullen met". Klik op de knop "Zoomen" in de linkerbenedenhoek en selecteer 400% schaal om het voor u gemakkelijker te maken om met de afbeelding te werken.

Stap 2

Klik op het menu Bestand "Openen als lagen". Selecteer de afbeelding die u als achtergrond wilt gebruiken in het navigatievenster en klik op "OK". Klik op "Move Tool" op de werkbalk en sleep de afbeelding omhoog of omlaag om het deel ervan te selecteren dat u als gebruikersbalk wilt gebruiken. De hoofdcompositie van de gebruikersbalk moet zich aan de rechterkant bevinden en aan de linkerkant wat ruimte overlaten voor de tekst.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Schalen. Sleep de boven- of onderkant van de afbeelding naar het midden om de positie van de afbeelding aan te passen. Comprimeer de afbeelding niet te veel, anders wordt deze vervormd. Het is voldoende om de afbeelding 10-20% naar het midden te verplaatsen.

Stap 4

Klik op de knop Tekstgereedschap. Kies een lettertype en kleur die goed contrasteren met de achtergrondafbeelding. Zo past de lettertypeset "Sans" met een grootte van 18 goed in de grootte van de gebruikersbalk. Klik op de afbeelding en sleep het tekstvak naar de rechterkant.

Stap 5

Klik op "Bestand" en "Opslaan als". Klik op de knop "GIMP XCF" in het selectiemenu van het bestandstype om de afbeelding op te slaan in GIMP-indeling voor latere bewerking indien nodig. Klik vervolgens nogmaals op "Opslaan als" en kies een van de populaire afbeeldingsindelingen zoals.jpg"

Aanbevolen: