Bestanden Delen

Inhoudsopgave:

Bestanden Delen
Bestanden Delen

Video: Bestanden Delen

Video: Bestanden Delen
Video: Bestanden delen 2024, April
Anonim

Soms zijn er situaties waarin u snel een bestand van de ene computer naar de andere moet verzenden. Op die manier was het 5-10 jaar geleden, om informatie aan elkaar over te dragen, het vaakst nodig om diskettes, schijven te gebruiken. De meest vindingrijke gebruikers gingen met harde schijven bij elkaar op bezoek. Nu, in het tijdperk van snel internet, is het delen van bestanden ongelooflijk eenvoudig geworden. Er zijn veel manieren om bestanden te delen, laten we eens kijken naar de meest populaire.

Bestanden delen
Bestanden delen

Delen op een lokaal netwerk

Het allereerste dat u moet vermelden, is "Delen" voor bestanden en mappen op het lokale netwerk. Om bestanden te delen en over te zetten tussen apparaten in huis, is het wereldwijde internet helemaal niet nodig. Laten we als voorbeeld eens kijken naar het Windows 7-besturingssysteem met een al geconfigureerd lokaal netwerk.

Selecteer een map in Windows 7, plaats de muisaanwijzer op het pictogram en klik met de rechtermuisknop. Selecteer "Eigenschappen", zoek het tabblad "Toegang" en klik erop. Klik op de knop "Delen", in het venster dat wordt geopend, moet u de toegang tot de geselecteerde map configureren.

Selecteer "Alle" in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op de knop "Toevoegen". Nu zal in het venster van de lijst met gebruikers die toegang hebben tot de map een item "Alles" zijn, er tegenover kunt u het toegangsniveau zien en standaard is dit ingesteld op "Lezen". Om gebruikers die verbinding maken met de map in staat te stellen bestanden te verwijderen en te bewerken, moet u de waarde "Lezen" wijzigen en in plaats daarvan "Lezen en schrijven". Klik vervolgens op "Delen" en dan verschijnt er een venster met de knop "Gereed" in de rechter benedenhoek, klik erop.

De map is al gedeeld, maar hoogstwaarschijnlijk moet u bij toegang vanaf een andere computer een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Om dit op te lossen, moet u met een wachtwoord beveiligd delen uitschakelen. Er wordt van uitgegaan dat u gedeelde mappen op uw thuisnetwerk gebruikt, wat betekent dat het niet nodig is om bestanden met een wachtwoord te beveiligen.

Om de functie uit te schakelen, opent u het Configuratiescherm en gaat u naar het "Netwerkcentrum", aan de linkerkant, zoekt en klikt u op de link "Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen". Zoek in de grote lijst met instellingen Password Protected Sharing en schakel het uit. Nu kunnen gebruikers verbinding maken met de gedeelde map zonder een wachtwoord in te voeren.

Cloud opslag

Een zeer moderne manier om bestanden te delen is om ze te uploaden naar de cloudopslag. De keuze aan diensten die deze functie bieden is groot. De populaire zoekdiensten Mail, Yandex en Google hebben ze bijvoorbeeld al. Dat wil zeggen, als een gebruiker mail heeft op een van deze bronnen, dan krijgt hij automatisch toegang tot de Cloud.

Het is het handigst om het delen van bestanden te gebruiken met de toepassing Yandex. Disk, maar eerst moet u de toepassing zelf downloaden en installeren. Om dit te doen, logt u in op Yandex, selecteert u "My Drive", in de rechterbovenhoek, zoekt u de applicatie voor uw apparaat. We zullen Yandex. Disk voor Windows bekijken. Beweeg na het downloaden en installeren over een bestand of map, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Yandex. Disk: Public link kopiëren" in het contextmenu. Op dit punt kan het delen als voltooid worden beschouwd, het blijft om de link naar het bestand naar iemand te verzenden.

Als u Cloud @ Mail gebruikt, ligt het hier een beetje anders. In het contextmenu, zoals in het geval van Yandex, kun je niets selecteren. Hier moet u inloggen op Mail en vervolgens het cloudpictogram selecteren. Eenmaal in de webinterface, sleept u het vereiste bestand erin, of zoekt en klikt u op de knop "Download" in de linkerbovenhoek van het scherm. Nadat u het bestand naar de cloud heeft geüpload, plaatst u de muisaanwijzer erop, terwijl het pictogram van twee kettingschakels rechts van het bestand wordt weergegeven, activeer het. U kunt de resulterende link naar iedereen verzenden; later, indien nodig, kunt u de link die in een bestand of map is gemaakt, verwijderen.

Google cloudopslag heeft ook de functie om een bestand of map te delen. Log in op uw account en selecteer vervolgens Drive. Eenmaal binnen vult u het bestand hier in met behulp van een van de voorgestelde methoden. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand of de map, selecteer "Delen", stel de toegangsinstellingen in zoals u wilt, bijvoorbeeld "Iedereen die deze link heeft" is voldoende. Kopieer vervolgens de link naar het bestand en deel het met mensen.

Gevolgtrekking

Er zijn, naast de beschreven, nog veel meer manieren om bestanden met elkaar te delen. Bijvoorbeeld cloudopslag zonder registratie. U kunt er enkele kleine, niet erg belangrijke bestanden aan toevoegen. Handige services voor het delen van bestanden: DropMeFiles, F-Bit, GE. TT, Minus, File Dropper, OneDayFiles, enz. Bovendien kunt u bestanden naar elkaar overbrengen via Skype, ICQ, mail.

Aanbevolen: