Bestanden Delen Via Het Netwerk

Inhoudsopgave:

Bestanden Delen Via Het Netwerk
Bestanden Delen Via Het Netwerk

Video: Bestanden Delen Via Het Netwerk

Video: Bestanden Delen Via Het Netwerk
Video: Bestanden delen in je netwerk 2024, April
Anonim

U hebt binnen enkele seconden toegang tot bestanden via het netwerk op computers met Microsoft Windows XP. Om dit te doen, moeten bestanden die bedoeld zijn voor andere gebruikers in een aparte map worden gegroepeerd. Vink vervolgens in de eigenschappen van de map het vakje aan naast het item "Deze map delen". Volg daarna de instructies voor het instellen van in feite toegang.

Bestanden delen via het netwerk
Bestanden delen via het netwerk

Noodzakelijk

geconfigureerd lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

Schakel gasttoegang in, aangezien het gastaccount standaard is uitgeschakeld in Windows XP. Klik op de knop "Start", selecteer "Uitvoeren" erin, voer het commando "lusrmgr.msc" in (zonder aanhalingstekens). De module Lokale gebruikers en groepen wordt geopend. Selecteer in het linkerdeel van het venster het item "Gebruikers"; in het rechterdeel van het venster worden alle gebruikersaccounts weergegeven die op deze computer zijn aangemaakt. Selecteer het gastaccount, klik met de rechtermuisknop en schakel in de accounteigenschappen die verschijnen het selectievakje naast het item "Account uitschakelen" uit.

Stap 2

Als u de toegang voor verschillende netwerkgebruikers wilt differentiëren, maakt u een nieuwe gebruikersaccount aan door met de rechtermuisknop op de rechterkant van het venster te klikken. Voor elke gebruiker wordt een ander wachtwoord gebruikt. Geef elke gebruiker een accountnaam en wachtwoord.

Stap 3

Selecteer met de linkermuisknop de map die u voor openbare toegang wilt openen. Klik met de rechtermuisknop op deze map. Selecteer in het menu dat verschijnt de regel "Delen en beveiliging". Er wordt een formulier met mapeigenschappen geopend. Selecteer het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast Deze map delen. Tegelijkertijd zou de naam van uw map in het veld "Share name" moeten verschijnen, u kunt deze wijzigen. Als u wilt dat andere gebruikers de gegevens in deze map kunnen bewerken, vinkt u het vakje aan naast 'Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe'.

Stap 4

Klik op de knop Machtigingen, verwijder de groep Iedereen en voeg de namen toe van de gebruikers die u toegang geeft tot de share. Elk van deze gebruikers kan ofwel alleen gegevens uit een gedeelde map lezen, of zowel gegevens in die map lezen als schrijven.

Stap 5

Als er een groot aantal gebruikers op het netwerk zijn en u wilt voor een bepaald deel van hen toegang tot een gedeelde bron toestaan, is het raadzaam om voor iedereen in de groep Machtigingen één account aan te maken en elk van hen de naam te geven van dit account en het wachtwoord.

Aanbevolen: