Verborgen Bestanden Inschakelen

Inhoudsopgave:

Verborgen Bestanden Inschakelen
Verborgen Bestanden Inschakelen

Video: Verborgen Bestanden Inschakelen

Video: Verborgen Bestanden Inschakelen
Video: Windows 10: verborgen bestanden en extensies weergeven 2024, April
Anonim

Er zijn verborgen bestanden op de harde schijf van de computer waarmee het besturingssysteem werkt, maar de gebruiker ziet ze niet vanwege de bijbehorende instellingen. Indien nodig kunt u echter binnen enkele minuten de weergavemodus voor verborgen bestanden en mappen instellen.

Verborgen bestanden inschakelen
Verborgen bestanden inschakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop op uw toetsenbord of in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad. Selecteer "Configuratiescherm" in het menu - er wordt een nieuw venster geopend. Als het configuratiescherm per categorie wordt weergegeven, selecteert u het gedeelte "Vormgeving en thema's" en klikt u op het pictogram "Mapopties". Als het paneel een klassieke uitstraling heeft, selecteert u meteen het pictogram Mapopties.

Stap 2

U kunt ook een willekeurige map op uw computer openen. Selecteer in de bovenste menubalk "Extra" en het subitem "Mapopties". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad "Bekijken" bevindt.

Stap 3

Navigeer in het gedeelte Geavanceerde opties door de lijst met opdrachten totdat u de map Verborgen bestanden en mappen ziet. Markeer het subitem "Verborgen bestanden en mappen weergeven" met een markering. Klik op de knop "Toepassen" en sluit het venster door op het [X]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster of op de knop OK te klikken.

Stap 4

Nu zijn alle verborgen bestanden en mappen zichtbaar voor de gebruiker, maar hun pictogrammen zijn transparant. Als dit voldoende voor u is, kan de taak als voltooid worden beschouwd. Het is echter mogelijk dat bepaalde bestanden en mappen u bekend voorkomen.

Stap 5

Attributen zijn verantwoordelijk voor het uiterlijk van bestanden en mappen. "Transparante" bestanden krijgen het kenmerk "Verborgen" toegewezen. Om een verborgen bestand normaal te maken, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u de opdracht "Eigenschappen" in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 6

Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Algemeen bevindt en bekijk het laatste gedeelte, Attributen. Verwijder de markering uit het veld "Verborgen", pas de nieuwe instellingen toe en sluit het eigenschappenvenster met de OK-knop.

Stap 7

Met behulp van de beschreven acties, maar alleen in omgekeerde volgorde, kunt u bestanden weer onzichtbaar maken: wijs eerst het kenmerk "Verborgen" toe aan het bestand of de map en stel vervolgens de opdracht "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven" in de mapeigenschappen in. Pas de nieuwe instellingen toe en sluit het eigenschappenvenster.

Aanbevolen: