Een Harde Schijf Formatteren Via De Opdrachtregel Command

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Formatteren Via De Opdrachtregel Command
Een Harde Schijf Formatteren Via De Opdrachtregel Command

Video: Een Harde Schijf Formatteren Via De Opdrachtregel Command

Video: Een Harde Schijf Formatteren Via De Opdrachtregel Command
Video: formatteren Hardeschijf 2024, April
Anonim

De opdracht voor het formatteren van schijven bestond al lang voordat de gebruikelijke grafische schil van besturingssystemen verscheen. Hoewel moderne besturingssystemen niet langer een volledig functioneel DOS-systeem hebben, kunnen sommige van de oude opdrachten worden uitgevoerd in een opdrachtregelemulator. Onder hen is de opdracht voor het formatteren van schijven.

Een harde schijf formatteren via de opdrachtregel command
Een harde schijf formatteren via de opdrachtregel command

instructies:

Stap 1

Start de CLI-emulator als het formatteren rechtstreeks vanuit Windows wordt gedaan. Open hiervoor het hoofdmenu op de knop "Start" en selecteer de regel "Uitvoeren" of druk gewoon op de toetsencombinatie WIN + R. Dit opent het dialoogvenster voor het starten van het programma.

Stap 2

Typ cmd in het dialoogvenster en druk op Enter of klik op de knop OK. Als gevolg van deze acties wordt het opdrachtregelterminalvenster geopend en kunt u beginnen met formatteren.

Stap 3

Gebruik het dos-commandoformaat. In zijn eenvoudigste vorm kan de opdracht om de schijf te formatteren worden afgedrukt, bijvoorbeeld in deze vorm: formaat D, waarbij D de letter is van de schijf (of het volume) dat moet worden geformatteerd.

Stap 4

Druk op de Enter-toets na het invoeren van de opdracht en de dos-emulator zal om een volumelabel vragen - dit is de naam voor de schijf die eraan wordt toegewezen na het formatteren. De naam kan later worden gewijzigd, maar de letter blijft hetzelfde. U kunt het huidige label van deze schijf bekijken door over te schakelen naar Windows Verkenner (WIN + E). Om te voorkomen dat de emulator deze vraag stelt, kunt u een extra parameter opgeven in het oorspronkelijke commando: format D: / v:.

Stap 5

Typ de naam (label) van de schijf of druk niets af. Druk in ieder geval nogmaals op Enter. De emulator heeft bevestiging nodig van deze potentieel gevaarlijke operatie. Het ziet er ongeveer zo uit: WAARSCHUWING, ALLE GEGEVENS OP DE NIET-VERWIJDERBARE SCHIJF D: WORDEN VERNIETIGD! Beginnen met formatteren [J (ja) / N (nee)]?

Stap 6

Druk op de Y-toets om het opgegeven station te formatteren.

Stap 7

De beschreven methode wordt gebruikt om de schijf volledig te formatteren. Als het voldoende is om de inhoudsopgave te wissen zonder te zoeken naar defecten in sectoren en de gegevens volledig te wissen, dan moet u de extra parameter / q in de oorspronkelijke opdracht specificeren. Bijvoorbeeld: formaat D: / q.

Stap 8

Het format-commando heeft andere modificaties, waarvan de lijst en beschrijving kunnen worden bekeken door format /? en druk op de Enter-toets.

Aanbevolen: