Hoe Ondertitels Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Ondertitels Te Bekijken
Hoe Ondertitels Te Bekijken

Video: Hoe Ondertitels Te Bekijken

Video: Hoe Ondertitels Te Bekijken
Video: Ondertitels aanzetten (om video automatisch met ondertiteling te bekijken) 2024, Mei
Anonim

Het kijken van ondertitels is niet alleen noodzakelijk voor mensen met een mogelijke gehoorbeperking, maar ook voor veel amateurfilmfans die films van goede kwaliteit en met een originele soundtrack willen zien. Ook kunt u met behulp van ondertitels uw vaardigheden in het begrijpen van een vreemde taal verbeteren, wat vooral belangrijk is voor degenen die een andere taal studeren. Daarnaast kun je met behulp van ondertitels commentaar geven op sommige momenten in de film en moeilijk te begrijpen termen uitleggen.

Hoe ondertitels te bekijken
Hoe ondertitels te bekijken

instructies:

Stap 1

Er zijn twee hoofdtypen ondertitels, die verschillen in de vorm van opslag: • Ingebouwde ondertitels, die gelijktijdig met het hoofdvideospoor worden weergegeven, omdat ze er direct bovenop worden geplaatst en niet kunnen worden uitgeschakeld.

• Externe ondertitels, die in een apart bestand met de extensies SRT, SUB, TXT worden opgeslagen en op verzoek van de gebruiker kunnen worden in- of uitgeschakeld. Om de aanwezigheid van ondertitels te bepalen, zoekt u in dezelfde map met de film naar een bestand met dezelfde naam, maar met verschillende hierboven aangegeven extensies. Als er een dergelijk bestand is, kunt u het specificeren als ondertitelbron in uw speler.

Stap 2

In veel spelers zijn de principes van het inschakelen van ondertitels hetzelfde en worden uitgevoerd via de bijbehorende menuopdrachten. Om bijvoorbeeld ondertitels te bekijken in The KMPlayer, moet u een extern ondertitelingsbestand aansluiten tijdens het afspelen van films. Klik hiervoor met de rechtermuisknop ergens op het scherm en selecteer "Ondertitels" in het menu dat wordt geopend. Selecteer in de lijst met opdrachten die wordt geopend "Ondertitels openen" en gebruik Windows Verkenner om de locatie van het bestand met ondertitels voor de film op te geven. Als de ondertitels niet verschenen, selecteer dan in hetzelfde menu het commando "Toon / verberg ondertitels" door er een vinkje naast te plaatsen.

Stap 3

Als u de VLC-speler gebruikt om films en tv-series te bekijken, gaat u om ondertitels te bekijken naar het menu "Video", selecteert u "Ondertitelingstrack …" en het commando "Bestand laden …". Geef dan ook de locatie van de ondertitels op je harde schijf op.

Aanbevolen: