Een Histogram Maken

Inhoudsopgave:

Een Histogram Maken
Een Histogram Maken
Anonim

Een histogram is een van de opties voor grafische weergave van tabelgegevens, waarbij de verdeling van gegevens ten opzichte van een van de grafiekassen wordt weergegeven in de vorm van rechthoeken van verschillende hoogtes. De breedte van de rechthoeken (d.w.z. de stap van het wijzigen van de gegevens ten opzichte van de tweede as) is in de regel hetzelfde. Het is handig om grafieken van dit type te maken in de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor.

Een histogram maken
Een histogram maken

Noodzakelijk

spreadsheet-editor Microsoft Office Excel 2007

instructies:

Stap 1

Begin met het maken van het histogram door de vereiste gegevens in de tabel te markeren. Ze moeten in de cellen van dezelfde kolom of rij staan. Als de aangrenzende kolom (regel) titels (namen) bevat, kunt u deze ook selecteren - deze waarden worden gebruikt om de "legenda" van het histogram op te bouwen.

Stap 2

Ga vervolgens naar het gedeelte "Invoegen" van het editormenu en klik op de grootste knop in het gedeelte "Grafieken" - "Histogram". Er wordt een lijst met ontwerpopties geopend, verdeeld in vijf groepen - van eenvoudig plat tot volumetrisch conisch. Kies degene die het beste bij je past.

Stap 3

Excel zal een histogram bouwen op basis van de tabelgegevens die u hebt opgegeven en onmiddellijk de bewerkingsmodus inschakelen. Het aantal menutabs wordt met drie verhoogd - de "Designer" (deze is standaard ingeschakeld), "Formaat" en "Lay-out" worden toegevoegd.

Stap 4

De secties Grafiekstijlen en Snelle lay-out van het tabblad Ontwerp bieden een bredere selectie van stijlopties voor staafdiagrammen, en in de sectie Gegevens kunt u de cellen wijzigen waarop de grafiek- of koptekstcellen zijn gebaseerd. In het gedeelte "Type" kunt u het histogram wijzigen in een cirkeldiagram of een andere presentatie van gegevens, en ook het ontwerp dat u hebt bewerkt opslaan als een sjabloon voor later gebruik. Het histogram kan worden verplaatst naar een ander blad of naar een andere locatie van het huidige blad met behulp van de knop in het gedeelte "Rangschikking". Je kunt hem verplaatsen met de muis.

Stap 5

De tabbladen "Formaat" en "Lay-out" bevatten hulpmiddelen die bedoeld zijn voor meer gedetailleerde aanpassing van afzonderlijke elementen van het histogramontwerp.

Aanbevolen: