Een Histogram Maken In Excel

Inhoudsopgave:

Een Histogram Maken In Excel
Een Histogram Maken In Excel

Video: Een Histogram Maken In Excel

Video: Een Histogram Maken In Excel
Video: Histogram 2024, Mei
Anonim

Een histogram is een grafiek die gegevens in balken weergeeft. De hoogte van de kolommen hangt af van de hoeveelheid gegevens en het interval ertussen hangt af van de periode waarin deze gegevens zijn verzameld.

Een histogram maken in Excel
Een histogram maken in Excel

instructies:

Stap 1

Maak een tabel en voer de gegevens in op basis waarvan u een histogram gaat maken.

Stap 2

Selecteer een willekeurig geselecteerde cel uit deze tabel. Selecteer in het menu "Invoegen" de optie "Grafiek" of klik op het pictogram "Grafiekwizard" op de werkbalk. Om een histogram met standaardinstellingen te maken, drukt u na het selecteren van een cel op F11. Het histogram wordt op een apart blad gemaakt.

Stap 3

Selecteer het type "Histogram" in de lijst. Geef in het gedeelte "Weergave" het subtype op. In het onderste venster wordt een hintbeschrijving weergegeven om u te helpen bij het maken van uw keuze. Klik op de knop Resultaat om te zien hoe het histogram eruit zal zien op basis van uw gegevens. Klik op het tabblad Aangepast als u een aangepast histogram wilt maken, bijvoorbeeld in combinatie met een grafiek of met gebieden. Klik op "Volgende" om door te gaan met bouwen.

Stap 4

In het volgende venster moet u het gegevensbereik specificeren voor het plotten van het histogram. Standaard wordt de hele tabel gebruikt. Selecteer die cellen waarvan de inhoud in het histogram moet worden weergegeven. Voer in het veld "Bereik" van het dialoogvenster de gewenste waarden in. Definieer met de schakelaar "Rijen in" welke parameter wordt aangegeven op de abscis - kolommen of rijen. Klik op 'volgende' om door te gaan.

Stap 5

Geef in het venster "Grafiekopties" op het tabblad "Titels" de naam van uw histogram en assen op, als u dat wilt. Als u door de tabbladen beweegt, kunt u de tekening opmaken in overeenstemming met het werk dat het moet illustreren. Het voorbeeldvenster toont alle wijzigingen die u aanbrengt. Klik op 'volgende' om door te gaan.

Stap 6

Vertel de Excel-editor in de laatste stap waar u het histogram wilt plaatsen - sluit het in het werkblad in of plaats het op een apart blad. Stel het keuzerondje in op de gewenste waarde en klik op "Voltooien" om het werk te voltooien.

Aanbevolen: