Hoe Teken Je Een Histogram

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Histogram
Hoe Teken Je Een Histogram

Video: Hoe Teken Je Een Histogram

Video: Hoe Teken Je Een Histogram
Video: Wat is een frequentietabel en een histogram? Hoe maak je ze? (havo/vwo 2) - WiskundeAcademie 2024, Mei
Anonim

Stel je voor dat je voor de taak staat om sociologisch onderzoek te doen. Het omvat het verwerken van een grote hoeveelheid gegevens. Maar daarnaast moeten ze duidelijk worden gepresenteerd, zodat een persoon die niet bekend is met het onderwerp in kwestie, begrijpt wat er op het spel staat. Hoe bouw je een histogram op?

Hoe teken je een histogram
Hoe teken je een histogram

instructies:

Stap 1

Teken een staafdiagram met behulp van computerprogramma's. In een histogram zijn de belangrijkste elementen het attribuut en de verdeling ervan. Een symptoom is een fenomeen dat je bestudeert in je onderzoek. De distributie is een reeks antwoorden, punten.

Stap 2

Teken een 2D-coördinatenvlak. Plaats op de X-as de antwoorden en scores, op de Y-as - de frequentie van voorkomen. Markeer de resultaten in de grafiek zodat je verticale balken krijgt, waarvan het aantal gelijk is aan het aantal gemarkeerde kenmerken. Hun hoogte moet overeenkomen met de frequentie van hun voorkomen. Kleur de kolommen in verschillende kleuren om de informatie beter te begrijpen. Kies de kleuren zodat ze de ogen niet "snijden".

Stap 3

Open Microsoft Word. Zoek op de werkbalk het item "Invoegen", klik erop met de linkermuisknop en zoek het item "Illustraties". Zoek naar "Diagrammen" in de illustraties. U ziet een venster met allerlei grafiekopties. Selecteer daarin histogrammen.

Stap 4

Klik OK. Vaak heeft de werkbalk een grafiekpictogram. Klik erop en doe hetzelfde. Er verschijnt een venster met een gegevenstabel. Om een histogram te tekenen, vult u deze kolommen in met alle informatie die u nodig heeft. Klik OK. Er verschijnt een histogram op het blad. Om het te corrigeren, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop. Op deze manier kunt u kolommen en coördinaatassen hernoemen.

Stap 5

Open de Microsoft Excel-toepassing. Het is veel gemakkelijker en handiger om er een histogram in te bouwen dan in Word, omdat het gemakkelijker is om het interval van de gedekte waarden aan te passen. Voer in de lege cellen de gegevens in die overeenkomen met de coördinaten van de punten. Doe vervolgens hetzelfde als in Microsoft Word. Geef het handmatig op in de regel "bereik" of selecteer de gevulde cellen.

Aanbevolen: