Lagen Inschakelen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Inschakelen In Photoshop
Lagen Inschakelen In Photoshop

Video: Lagen Inschakelen In Photoshop

Video: Lagen Inschakelen In Photoshop
Video: Beginnen met Photoshop 01 - Werken in lagen 2024, Mei
Anonim

Werken met lagen is een fundamentele stap in de grafische editor Photoshop. Tegelijkertijd is de basisvaardigheid bij het gebruik van het programma de mogelijkheid om lagen op te nemen in een bestand dat in Photoshop is geopend.

Lagen inschakelen in Photoshop
Lagen inschakelen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Photoshop openen. Het programma heeft standaard alle tools die nodig zijn voor verder werk, zoals bijvoorbeeld de werkbalk, kleuren, lagen en geschiedenis. Het deelvenster Lagen bevindt zich meestal in de rechterbenedenhoek van de Photoshop-werkruimte.

Stap 2

Als u het paneel niet kunt vinden, opent u het tabblad Venster. Vink in de vervolgkeuzelijst het vakje naast Lagen aan. Het lagenpaneel is geactiveerd. Druk op de F7-knop op de bovenste rij toetsenbordtoetsen. Het lagenpalet verschijnt op het scherm.

Stap 3

Om lagen in uw psd-bestand op te nemen, laadt u het bestand in Photoshop. Zet het palet met lagen aan zoals hierboven beschreven als het niet aan staat. Het palet toont alle lagen die ooit in het psd-bestand zijn gemaakt. Let op het vierkantje rechts van de aparte laag. Als er een klein oog in de doos zit, betekent dit dat de laag zichtbaar is, dat wil zeggen dat deze is ingeschakeld. Als er geen oog is, is de laag onzichtbaar. Klik op het vierkant om het oog te plaatsen en één laag zichtbaar te maken.

Stap 4

Meestal, wanneer een van de verborgen lagen is ingeschakeld, treden er veranderingen op in de afbeelding zelf, zodat u ze gemakkelijk kunt herkennen. Als er veel lagen bovenop de afbeelding zijn gemaakt, activeer (zichtbaar maken) een van de lagen. Klik met de rechtermuisknop op deze laag en selecteer Toon / Verberg alle andere lagen in de vervolgkeuzelijst. De rest van de lagen zal worden opgenomen. Schakel ongebruikte lagen uit door op het vierkantje naast de laag te klikken en het oog eruit te halen.

Stap 5

Houd alt="Afbeelding" ingedrukt en klik op het oog in het vierkant om alle lagen uit te schakelen, behalve de laag waarop je hebt geklikt. Schakel alle lagen in door nogmaals Alt ingedrukt te houden. Om een groep lagen als geheel op te nemen, klikt u in het vierkant naast de groep. Om slechts een paar lagen van de groep ingeschakeld te laten, opent u deze door op de pijl te klikken en schakelt u ongebruikte lagen één voor één uit door de vakjes naast de lagen uit te schakelen.

Aanbevolen: