Hoe Het Tatar-lettertype Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Tatar-lettertype Te Installeren
Hoe Het Tatar-lettertype Te Installeren

Video: Hoe Het Tatar-lettertype Te Installeren

Video: Hoe Het Tatar-lettertype Te Installeren
Video: Lettertypes installeren 2024, Mei
Anonim

Als u iets moet doen met de Tataarse taal en de lettertypen die erop van toepassing zijn, moet u wat tijd besteden aan het opzetten van ondersteuning voor die taal en het downloaden van de lettertypen.

Hoe het Tatar-lettertype te installeren
Hoe het Tatar-lettertype te installeren

Noodzakelijk

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Als u het besturingssysteem Windows XP installeert, moet u ondersteuning voor alle beschikbare talen installeren, omdat u deze later nodig kunt hebben. Deze configuratie neemt niet veel ruimte in beslag op uw harde schijf, maar kan op bepaalde momenten onmisbaar zijn.

Stap 2

Open het configuratiescherm van de computer en selecteer het meest recente menu - "Regionale en taalopties". Hier kunt u alles configureren met betrekking tot het toevoegen en verwijderen van toetsenbordindelingen, ondersteuning voor een bepaalde taal door het besturingssysteem en editors, toetsen aanpassen om toetsenbordindelingen te wijzigen, een specifieke taalinvoer toepassen voor bepaalde editorprogramma's en vele andere.

Stap 3

Voordat u de instellingen wijzigt, kunt u het beste een herstelpunt voor het besturingssysteem maken. Als u niet zeker bent van uw computervaardigheden, selecteert u hiervoor het juiste hulpprogramma uit de lijst met standaardhulpprogramma's in het menu Start, voegt u een herstelpunt toe, en ga door met het wijzigen van de taalinstellingen.

Stap 4

Ga naar het tweede tabblad van de taalinstellingen in het venster dat wordt geopend en klik op de knop "Details" in de rechterbovenhoek. Klik in het gebied voor het toevoegen van toetsenbordindelingen op de knop Toevoegen. Selecteer Tataars in de vervolgkeuzelijst met beschikbare talen.

Stap 5

Pas indien nodig de wijzigingen toe - selecteer de talen die u niet gebruikt en verwijder ze uit de lay-outwisseling met de bijbehorende knop. Het is het beste om de computer daarna opnieuw op te starten, ook als het besturingssysteem dit niet vereist.

Stap 6

Als u wilt dat de lettertypen die in de teksteditor zijn geïnstalleerd, van toepassing zijn op de Tataarse taal, zorg er dan bij het downloaden voor dat deze taal wordt ondersteund door het lettertype, of gebruik de download van speciale Tataarse lettertypen van gespecialiseerde sites.

Aanbevolen: