Hoe Het Wisselbestand Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Starten
Hoe Het Wisselbestand Te Starten

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Starten

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Starten
Video: Inhaalles, deel 2 (Dutch/NL) 2024, Mei
Anonim

Het wisselbestand (virtueel geheugen) helpt de computer een beetje te versnellen en fungeert als een buffer voor het opslaan van tijdelijke gegevens, waardoor er snel toegang toe is. Het is ook ontworpen om het RAM-geheugen te ontladen, maar in geen geval te vervangen, omdat de snelheid van de harde schijf veel langzamer is. Tegelijkertijd werken veel toepassingen niet correct zonder een wisselbestand te gebruiken.

Hoe het wisselbestand te starten
Hoe het wisselbestand te starten

instructies:

Stap 1

Om de instellingen van het virtuele geheugen in te voeren, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en gaat u vervolgens naar "Eigenschappen" in het gemarkeerde contextmenu. Zoek in het venster dat bovenaan verschijnt het tabblad 'Geavanceerd'. Het is ook de moeite waard om op te letten dat, afhankelijk van de versie van Windows die u hebt geïnstalleerd, dit tabblad zich aan de linkerkant van het venster kan bevinden en "Geavanceerde systeeminstellingen" wordt genoemd.

Stap 2

Klik vervolgens met de linkermuisknop op "Parameters" in het item "Prestaties". Klik vervolgens in het venster "Prestatie-instellingen" dat verschijnt op "Geavanceerd", zoek vervolgens in het geopende tabblad het item "Paginabestand" (ook wel "Virtueel geheugen" genoemd) en klik op de knop "Wijzigen".

Stap 3

Selecteer de lokale schijf waarvoor u het wisselbestand wilt instellen en vink het vakje naast "Aangepaste grootte" aan en voer vervolgens de vereiste virtuele geheugengrootte in. Houd er rekening mee dat beide velden moeten worden ingevuld en dat het originele formaat niet groter kan zijn dan het maximum. Stel de grootte van het wisselbestand ook niet lager in dan het aanbevolen systeem. Nadat de waarde is ingesteld, wordt het wisselbestand gestart.

Stap 4

Als u om de een of andere reden niet op de eerste manier in dit menu kunt komen, voert u deze stappen uit. Roep het menu "Start" op en ga vervolgens naar het "Configuratiescherm", waar u het pictogram "Systeem" vindt. Er wordt een venster geopend waarin u het item "Geavanceerd" selecteert en vervolgens de stappen volgt vanaf de tweede stap.

Stap 5

Wanneer u de grootte van het wisselbestand kiest, kunt u het vakje "Systeem selecteerbaar" aanvinken. In dit geval stelt het systeem de minimale grootte van het wisselbestand in voor uw pc-configuratie. Het wordt ten zeerste afgeraden om het virtuele geheugen volledig uit te schakelen ("Zonder wisselbestand"), omdat dit leidt tot een daling van de prestaties van het besturingssysteem.

Aanbevolen: