Hoe De Systeempartitie Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeempartitie Te Formatteren
Hoe De Systeempartitie Te Formatteren

Video: Hoe De Systeempartitie Te Formatteren

Video: Hoe De Systeempartitie Te Formatteren
Video: Remove EFI System Partition (ESP) Only Without Formatting or Cleaning the Entire Disk on Windows 2024, Mei
Anonim

Het formatteringsproces wordt gebruikt om het type bestandssysteem te wijzigen of om de harde schijf snel op te schonen. Het verwijderen van informatie van de systeempartitie van een harde schijf wordt in de regel uitgevoerd met behulp van speciale applicaties.

Hoe de systeempartitie te formatteren
Hoe de systeempartitie te formatteren

Noodzakelijk

  • - Acronis Disk Director;
  • - ISO-bestand branden;
  • - opstartbare schijven Windows XP, Seven, Vista.

instructies:

Stap 1

Voordat u een nieuwe versie van het besturingssysteem installeert, is het raadzaam om de actieve schijfpartitie te formatteren. Gebruik hiervoor de hulpprogramma's die zijn ingebouwd in het installatieprogramma van het besturingssysteem. Plaats de opstartbare schijf in het station.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en open het menu Snel starten. Het wordt meestal opgeroepen door op de F8 (F12)-toets te drukken. Geef het dvd-station op waar de Windows-installatieschijf zich bevindt.

Stap 3

Wacht tot het installatieprogramma van het besturingssysteem is gestart. Ga naar het volgende menu en selecteer het lokale station waarop u het besturingssysteem wilt installeren.

Stap 4

Selecteer voor Windows XP de optie "Formatteren naar NTFS" en druk op Enter. Het programma zal automatisch de systeempartitie opschonen en verder gaan met de Windows-installatieprocedure.

Stap 5

Met de installatieprogramma's van Windows Seven en Vista kunt u uw harde schijfpartities handmatig configureren. Selecteer met de linkermuisknop het lokale volume waar de oude kopie van het besturingssysteem zich bevindt.

Stap 6

Vouw het menu Schijfinstellingen uit. Klik op de knop "Formaat". Selecteer na het voltooien van deze procedure de gewiste partitie opnieuw en klik op de knop "Volgende".

Stap 7

Als u partities op de harde schijf moet formatteren zonder een nieuw exemplaar van Windows te installeren, gebruikt u Acronis Disk Director. Download de opstartschijfkopie met het opgegeven hulpprogramma.

Stap 8

Schrijf de afbeeldingsbestanden naar een schijf met behoud van de mogelijkheid om het programma in DOS-modus te laden. Gebruik hiervoor de programma's Ultra ISO, Nero Burning ROM of ISO File Burning.

Stap 9

Voer het programma uit vanaf de schijf nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart. Markeer de logische schijf van het systeem en klik op de knop "Formatteren". Bevestig de toepassing van de opgegeven parameters en wacht tot het opschonen van de partitie is voltooid. Formatteer indien nodig de rest van uw lokale schijven op dezelfde manier.

Aanbevolen: