Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Op Te Ruimen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Op Te Ruimen?
Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Op Te Ruimen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Op Te Ruimen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Op Te Ruimen?
Video: How to Clean C Drive In Windows 10 (Make Your PC Faster) 2024, Mei
Anonim

Tijdige reiniging van de harde schijf van een personal computer kan niet alleen wat vrije ruimte vrijmaken, maar ook de prestaties van het besturingssysteem verbeteren. De aanwezigheid van een grote hoeveelheid niet-toegewezen ruimte verhoogt soms de snelheid van het schrijven van informatie naar de harde schijf.

Een harde schijf op een computer opschonen
Een harde schijf op een computer opschonen

Noodzakelijk

  • - Slimme defragmentatie;
  • - CCleaner.

instructies:

Stap 1

Gebruik Windows-hulpprogramma's om ongebruikte bestanden van de systeempartitie van de harde schijf te verwijderen. Open het menu "Deze computer" en zoek het pictogram van de lokale schijf C. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Eigenschappen".

Stap 2

Klik nu op de knop Schijfopruiming en wacht terwijl het systeem de lijst met te verwijderen bestanden voorbereidt. Open na het starten van het nieuwe menu het tabblad "Geavanceerd". Klik op de knop "Opschonen" die hoort bij het menu "Programma's en onderdelen". Markeer het onnodige programma en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 3

Verwijder de rest van de programma's en hulpprogramma's op dezelfde manier. Keer terug naar het menu Schijfopruiming en klik op de knop Ok. Selecteer in het nieuwe venster "Bestanden verwijderen".

Stap 4

Zoek en verwijder ongebruikte bestanden zelf. Het kunnen verschillende muzieknummers, video's en alle documenten zijn.

Stap 5

Optimaliseer de prestaties van de harde schijf met Smart Defrag. Installeer dit hulpprogramma en voer het uit. Open het menu "Geavanceerde instellingen" en activeer het item "Bestanden meer overslaan". Selecteer 50 MB in het vervolgkeuzemenu.

Stap 6

Keer nu terug naar het hoofdmenu van het programma, selecteer alle lokale schijven en klik op de knop "Defragmenteren en optimaliseren". Wacht tot het hulpprogramma is voltooid.

Stap 7

Installeer het CCleaner-programma. Voer het uit en open het tabblad "Register". Klik op de knop Problemen oplossen. Nadat u onjuiste registersleutels hebt voorbereid, klikt u op de knop "Repareren".

Stap 8

Ga naar het menu "Extra" en selecteer "Schijf wissen". Selecteer in de eerste kolom "Alleen vrije ruimte". Geef in het veld Beveiliging de optie Eenvoudig overschrijven op. Markeer de systeempartitie en klik op de knop "Wissen". Wacht tot het programma klaar is en start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: