Hoe Overbodige Bestanden Van Een Schijf Op Te Ruimen?

Inhoudsopgave:

Hoe Overbodige Bestanden Van Een Schijf Op Te Ruimen?
Hoe Overbodige Bestanden Van Een Schijf Op Te Ruimen?

Video: Hoe Overbodige Bestanden Van Een Schijf Op Te Ruimen?

Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2022, December
Anonim

Door de snelle groei en ontwikkeling van nieuwe computertechnologieën, verdwijnt geleidelijk de noodzaak om onnodig ruimte te besparen op de harde schijf van uw pc. Er zijn echter nog steeds computers die zijn uitgerust met oude harde schijven met een lage capaciteit. Soms is zelfs 10-20 megabyte vrije ruimte nodig.

Hoe overbodige bestanden van een schijf op te ruimen?
Hoe overbodige bestanden van een schijf op te ruimen?

instructies:

Stap 1

Het eerste dat wordt aanbevolen om te verwijderen, zijn films, muziek en soortgelijke entertainmentbestanden, maar zelfs dit is misschien niet genoeg. Als dit niet helpt, kunt u proberen onnodige besturingssysteembestanden te verwijderen, waarvan er veel op de systeemschijf van de pc staan.

Begin met het verwijderen van onnodige Windows-mappen.

Stap 2

De eerste stap om onze schijfruimte vrij te maken, is door Systeemherstel uit te schakelen. Dit is een speciale functie van Microsoft Windows, die speciale systeeminformatie permanent op de harde schijf back-upt, met behulp waarvan de pc-gebruiker het systeem kan herstellen of terugdraaien naar een vooraf bepaalde datum in geval van een storing. Zoals de praktijk laat zien, helpt deze functie niet altijd, dus je kunt hem veilig uitschakelen.

Ga naar het startmenu. Selecteer het tabblad Configuratiescherm> Systeem. Open vervolgens het tabblad "Systeemherstel" en vink het vakje aan naast "Systeemherstel op alle schijven uitschakelen". Klik op de knop Toepassen. Systeemherstel wordt uitgeschakeld.

Stap 3

Nu moet u servicebestanden verwijderen. Ga naar "mijn computer" en klik op en selecteer in de menubalk de volgende items "service> mapeigenschappen". Ga naar het tabblad "Bekijken". Schakel in de "extra parameters" het selectievakje uit naast het item "beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" en vink het selectievakje naast "verborgen bestanden en mappen weergeven" aan. Daarna ziet u de map "System Volume Information" op alle lokale schijven van uw computer. Soms kan het veel ruimte in beslag nemen, dus verwijder het.

Stap 4

Op dezelfde manier kunt u de map "C: \ Windows \ Temp" opschonen waar tijdelijke bestanden van het besturingssysteem of andere software zijn opgeslagen.

Als dit niet helpt, gebruik dan speciale programma's om de schijf schoon te maken.

Populair per onderwerp