Hoe Vermogen Te Berekenen?

Inhoudsopgave:

Hoe Vermogen Te Berekenen?
Hoe Vermogen Te Berekenen?

Video: Hoe Vermogen Te Berekenen?

Video: Hoe Vermogen Te Berekenen?
Video: Natuurkunde uitleg Elektriciteit 4: Vermogen 2024, Mei
Anonim

Stel je deze situatie eens voor: je hebt een nieuwe harde schijf of videokaart gekocht, het apparaat aangesloten en je computer aangezet. En de computer gaat niet aan. Dit kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het gebrek aan vermogen van de voedingseenheid (PSU). Hij trok gewoon niet aan de nieuwe videokaart en stond niet toe om de pc aan te zetten, om zelf niet op te branden. En het probleem is dat het vermogen niet is berekend.

Zonder het totale belastingsvermogen te berekenen, kunt u de voeding van uw pc blootstellen aan blazen
Zonder het totale belastingsvermogen te berekenen, kunt u de voeding van uw pc blootstellen aan blazen

instructies:

Stap 1

Het feit is dat moderne voedingen een uitgangsvermogenssensor hebben, waardoor u de pc niet kunt inschakelen als de voeding de belasting niet aankan. Maar de voedingseenheid kan doorbranden als het door de belasting verbruikte vermogen veel groter is dan het vermogen waarvoor de voedingseenheid is ontworpen. Om dergelijke excessen te voorkomen, berekent u het belastingsvermogen en vergelijkt u dit met het vermogen dat de PSU kan weerstaan.

Stap 2

Kracht is een fysieke hoeveelheid die de energie karakteriseert die door een object per tijdseenheid wordt gegeven of ontvangen. Er is vermogen toegewezen (output) en geabsorbeerd (input). Net als energie kan vermogen van verschillende typen zijn: mechanisch, akoestisch, thermisch, elektrisch, elektromagnetisch, enzovoort.

Stap 3

Uit dezelfde natuurkundecursus weten we dat het vermogen P (W) voor een circuit met een constante stroom recht evenredig is met de spanningswaarde U (V), evenals de stroomsterkte I (A) in het circuitgedeelte: P = ik * U. Deze formule kan niet alleen worden gebruikt om het door het apparaat verbruikte vermogen te berekenen, maar ook om het uitgangsvermogen van de PSU te berekenen en het thermisch vermogen te berekenen.

Stap 4

Thermisch vermogen (verwarming), dat vrijkomt op een van de elementen van het stroomcircuit, zal ook recht evenredig zijn met de sterkte van de stroom die door alle verbruikers gaat. Ik denk dat het niet de moeite waard is om uit te leggen waarom het totale vermogen van alle elementen van de computer het maximale uitgangsvermogen van de PSU niet mag overschrijden.

Stap 5

Ik wil ook opmerken dat het systeem ongelijkmatig stroom verbruikt. Het systeem ervaart meestal stroompieken bij het inschakelen van de pc of een ander apparaat, het inschakelen van de servo's, het verhogen van de computerbelasting, enzovoort. Voor apparaten met een hoog stroomverbruik geven fabrikanten meestal piekvermogenswaarden aan.

Stap 6

Dus, zodat onze voeding niet doorbrandt, moeten we op zijn minst ruwweg de waarden van het maximale stroomverbruik van de belasting schatten door de vermogenswaarden op te tellen van alle apparaten die op dit moment op de voeding zijn aangesloten en vergelijk het resultaat met het maximale vermogen van de voeding zelf. En het totale vermogen van apparaten wordt bepaald door de formule: P = p (1) + p (2) + p (3) +… + p (i).

Aanbevolen: