Hoe Het Vermogen Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vermogen Te Vergroten?
Hoe Het Vermogen Te Vergroten?

Video: Hoe Het Vermogen Te Vergroten?

Video: Hoe Het Vermogen Te Vergroten?
Video: Investeren en je passie(f) inkomen vergroten met Martijn van den Berg 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk had elke "gamer" zo'n probleem als het lage vermogen van de videokaart. Een recent gekocht speeltje vliegt niet zo veel als zijn vorige versie. Na verloop van tijd raakt alle technologie verouderd en komen ontwikkelaars met krachtigere games en apparaten. Als je niet in de gelegenheid bent om een nieuwe videokaart aan te schaffen, dan zal het overklokken van de videokaart (softwarematige toename van het vermogen) je helpen.

Hoe het vermogen te vergroten?
Hoe het vermogen te vergroten?

Noodzakelijk

Riva Tuner-software, ATI Tool-computertester

instructies:

Stap 1

Als u de methode gebruikt om een videokaart te overklokken, loopt u het risico deze te bederven, wat kan leiden tot het onbruikbaar maken van de computer als geheel. Een oud-model GeForce FX 5-serie videokaart wordt als voorbeeld genomen: het kost weinig, maar het zal ons laten zien hoe je het kunt overklokken. Download naar je computer en voer het RivaTuner-programma uit (gebruikt om de kaart te overklokken). In het hoofdvenster zouden we de naam van onze kaart en zijn parameters moeten zien.

Stap 2

Om te beginnen met overklokken, moet u het gedrag van de videokaart volgen: klik op het driehoekje onder de naam van de kaart - selecteer "Monitoring". Het is niet raadzaam om dit venster te sluiten.

Stap 3

Druk in het hoofdvenster nogmaals op het driehoekje - selecteer het item "Systeeminstellingen" (Systeemaanpassingen). U ziet een venster waarin u het tabblad "Overklokken" moet selecteren. Vink het vakje aan naast Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen.

Stap 4

Vink in het nieuwe venster het vakje aan naast "Sta afzonderlijke 2D / 3D-klokfrequentieaanpassing toe". Vervolgens moet u op de knop "Definitie" klikken (Nu detecteren).

Stap 5

Ga terug naar het venster Systeemaanpassingen. Selecteer in het rechterblok van dit venster het item 3D. Nu de basisprocedure voor het overklokken van een videokaart: stel een nieuwe waarde in voor de "Core Clock" - verhoog deze van 60 naar 70 MHz - klik op de knop "OK".

Stap 6

Nadat u de frequentie hebt gewijzigd, moet u de prestatiewinst weten. Dit kan worden gedaan met behulp van het ATI Tool-testprogramma door op de knop Scan for Artifacts te drukken.

Stap 7

Er verschijnt een vreemd beeld in het venster dat wordt geopend. Het is noodzakelijk om ernaar te kijken en naar de inscriptie eronder. Als de afbeelding zonder vervorming is en het opschrift Geen fouten voor verschijnt, dan is alles in orde. Anders is deze kaart niet geschikt voor overklokken, geeft hij fouten en start de computer vaak opnieuw op.

Stap 8

Als alles goed is, ga dan verder met verhogen, maar alleen met een verschil van enkele eenheden. Zodra u uw frequentie van verhoging vindt waarbij de videokaart stabiel zal werken, kunt u stoppen bij deze waarde.

Aanbevolen: