Hoe Kom Je Erachter Welk Vermogen De Voeding Heeft?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welk Vermogen De Voeding Heeft?
Hoe Kom Je Erachter Welk Vermogen De Voeding Heeft?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Vermogen De Voeding Heeft?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Vermogen De Voeding Heeft?
Video: ONTDEK HOE JE VERDER KUNT HERSTELLEN NA EEN HERSENINFARCT 2023, Maart
Anonim

Het is vaak nodig om het vermogen van de voedingseenheid pas te weten te komen als het tijd is om nieuwe componenten te kopen en u moet zeker weten of de momenteel geïnstalleerde voedingseenheid de nieuwe hardware aankan, of dat de stroomvoorziening voedingseenheid zal ook moeten worden gewijzigd.

Hoe kom je erachter welk vermogen de voeding heeft?
Hoe kom je erachter welk vermogen de voeding heeft?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en meest betrouwbare manier om de capaciteit van uw voeding te achterhalen, is door de zijklep van de systeemeenheid (computerbehuizing) te openen en de middelgrote "doos" te vinden waar de meeste draden uit komen. Dit wordt je PSU. De locatie van de eenheid in de computerbehuizing kan variëren, afhankelijk van de vorm en configuratie van de behuizing, maar in feite bevindt de voedingseenheid zich in het linkerbovengedeelte van de systeemeenheid. In het onderste deel van de behuizing bevinden de blokken zich vrij zelden en in feite zijn dit spelmodellen van koffers.

Stap 2

Besteed aandacht aan het geval van de voeding. Elke zichzelf respecterende fabrikant moet een sticker plakken met alle benodigde gegevens over de voeding. Vaak wordt daar niet alleen het stroomverbruik aangegeven, maar ook de spanning van bepaalde knooppunten. Soms zijn zelfs stickers niet nodig en staat de stroom in mooie grote letters ergens op de zijkant van de behuizing van de voeding.

Stap 3

Als u geen identificatiemarkeringen ziet op de behuizing van uw voeding, moet u hoogstwaarschijnlijk zo'n blok weggooien en vervangen door een ander, omdat het gebrek aan informatie over de voedingseenheid is een teken dat deze is geproduceerd, zo niet door ambachtelijke methoden, dan juist in een weinig bekende fabriek met apparatuur van lage kwaliteit. Maar de veiligheid van alle andere computercomponenten hangt direct af van de voeding. De minste spanningsval - de "handwerk" -eenheid faalt en levert een destructief hoge spanning aan het moederbord, wat kan leiden tot het falen van de processor, videokaart, geheugensticks, enz.

Stap 4

Kijk op de factuur die u heeft gekregen toen u de computer kocht als u de kracht van de voeding wilt weten, maar u kunt de behuizing niet openen. Of breng de systeemeenheid naar een servicecentrum voor diagnose - hoogstwaarschijnlijk kunnen ze het merk van uw voeding bepalen zonder de behuizing te openen.

Stap 5

Probeer geen programma te vinden dat u informatie kan geven over het vermogen van uw voedingseenheid - dergelijke programma's bestaan niet en kunnen ook niet bestaan omdat er geen sensoren zijn geïnstalleerd in gewone voedingen waarvan de uitlezingen kunnen worden gelezen door het programma. De enige uitzonderingen zijn speciale "overlocker"-modellen van voedingen die bedoeld zijn voor verder "overklokken". In dit geval wordt het programma op een schijf in een doos met een voeding geplaatst.

Populair per onderwerp