Een Lege Schijf Openen

Inhoudsopgave:

Een Lege Schijf Openen
Een Lege Schijf Openen

Video: Een Lege Schijf Openen

Video: Een Lege Schijf Openen
Video: Computer demonteren met uitleg per onderdeel 2024, April
Anonim

De meeste laptops en computers vallen na aanschaf in handen van gebruikers met een geïnstalleerd besturingssysteem. Het kan echter ook voorkomen dat je een computer met een volledig lege harde schijf krijgt.

Een lege schijf openen
Een lege schijf openen

instructies:

Stap 1

Als u een pc hebt, sluit u het toetsenbord en de muis aan en zet u deze aan. Als je een laptop hebt, zet hem dan gewoon aan. Wacht tot het logo van de computerfabrikant verschijnt en druk vervolgens op de F2-knop. De BIOS-instellingen worden voor u geopend. Selecteer het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies.

Stap 2

Open het menu om opstartschijven te selecteren. Plaats eerst de optische schijf, de harde schijf als tweede en laat de derde ongewijzigd. Het menu zou er als volgt uit moeten zien:

Eerste opstartapparaat - cd-rom

Tweede opstartapparaat - HDD.

Stap 3

Druk op de Escape-toets. U verlaat het hoofdmenu van de BIOS. Klik met uw toetsenbord op het menu Exit & Save Changes - in dit geval worden de gemaakte wijzigingen opgeslagen. Druk vervolgens op de Y-toets.

Stap 4

Installeer een besturingssysteem op uw harde schijf. Aangezien het meest voorkomende systeem Windows is, laten we dit proces eens bekijken aan de hand van het voorbeeld ervan.

Stap 5

Plaats de schijf van het besturingssysteem in het optische station. Wacht tot het installatieprogramma is gestart en selecteer vervolgens de opdracht "Installeren". Druk daarna, indien nodig, in het geopende venster op de Enter-toets.

Stap 6

Accepteer de licentieovereenkomst door op F8 te drukken of door met de muis op de betreffende knop te klikken. Selecteer in het gedeelte voor het kiezen van een locatie voor installatie een lege HDD en formatteer deze. De meest geprefereerde optie is om de NTFS-methode te gebruiken.

Stap 7

Nadat het formatteren is voltooid, selecteert u om het besturingssysteem te installeren. Wacht tot de bestanden zijn gekopieerd en automatisch opnieuw zijn opgestart, en voer vervolgens het BIOS in met de F2-toets. Stel de opstartvolgorde zo in dat deze eerst vanaf de harde schijf en vervolgens vanaf de optische schijf gebeurt. Sluit het opslaan van wijzigingen af.

Stap 8

Wacht tot de installatie van het besturingssysteem op uw computer is voltooid door de menu-instructies te volgen, waarna u uw computer kunt gebruiken.

Aanbevolen: