Hoe Installeer Ik Windows Op Een Lege Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Een Lege Harde Schijf
Hoe Installeer Ik Windows Op Een Lege Harde Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Lege Harde Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Lege Harde Schijf
Video: Hoe vervang je een HDD/SSD en installeer je een nieuwe Windows 10 op je laptop ? 2024, Maart
Anonim

Houd er bij de aanschaf van een personal computer rekening mee dat het besturingssysteem vaak niet is geïnstalleerd. Maar dit is geen probleem, aangezien Windows onafhankelijk en zonder de hulp van een programmeur kan worden geïnstalleerd.

Hoe installeer ik Windows op een lege harde schijf
Hoe installeer ik Windows op een lege harde schijf

Noodzakelijk

gelicentieerde versie van Windows

instructies:

Stap 1

Koop na aanschaf van een pc een gelicentieerde versie van het Windows-besturingssysteem. Vertrouw op de specificaties van uw pc. Als het RAM-geheugen minder is dan 2 GB, koop dan Windows XP SP3 en voor computers met meer dan 2 GB RAM kunt u Windows Vista SP2 of Windows 7 SP1 gebruiken.

Stap 2

Aangezien uw harde schijf schoon is, moet u het besturingssysteem installeren via het BIOS. Plaats de schijf in het station. Druk op de toets "F8" of "Delete" (afhankelijk van uw pc-model) terwijl de computer opstart. Het BIOS-menu wordt geopend. Open het tabblad opstartprioriteit. Plaats eerst de cd / dvd-rom en vervolgens de harde schijf (HDD). Druk op "Esc" - "y". Het systeem zal opnieuw opstarten en gegevens van de schijf lezen.

Stap 3

Het installatiemenu wordt geopend. U hebt het recht om de installatie in de automatische modus of in de halfautomatische modus te kiezen. Geef de gewenste optie aan. Het kopiëren van de Windows-rootbestanden naar uw pc begint. Vervolgens start het menu voor het selecteren van een virtuele partitie. Aangezien deze harde schijf voorheen geen besturingssysteem had, moet u deze zelf in virtuele partities verdelen (minimaal twee - "C" en "D").

Stap 4

Installeer Windows op station C. Geef bij het kopiëren van bestanden een accountnaam en wachtwoord op. Selecteer de tijdzone waarin u zich bevindt.

Stap 5

Nadat het installatieproces is voltooid, wordt het besturingssysteem gestart en ziet u het bureaublad. Hardware Installation Manager vraagt u om de stuurprogramma's te installeren. Download "nieuwe" drivers voor de videokaart, geluidskaart en moederbord van de website van de fabrikant. Start na de installatie uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: