Een Lege Schijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Lege Schijf Formatteren Format
Een Lege Schijf Formatteren Format

Video: Een Lege Schijf Formatteren Format

Video: Een Lege Schijf Formatteren Format
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Wanneer een besturingssysteem voor het eerst op een lege harde schijf wordt geïnstalleerd, is het meestal verdeeld in verschillende partities. In dit geval wordt alleen de systeempartitie geformatteerd. Als u na een volledige installatie van het besturingssysteem andere partities op de harde schijf probeert te openen, verschijnt er een melding dat de schijf niet is geformatteerd. U kunt er dus geen toegang toe krijgen. Om ervoor te zorgen dat de harde schijf volledig klaar is voor gebruik, moet u de partities formatteren.

Een lege schijf formatteren format
Een lege schijf formatteren format

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Norton PartitionMagic 8.0.

instructies:

Stap 1

Het formatteren van een lege harde schijf is nodig om een bestandssysteem aan de partitie toe te wijzen, aangezien het zonder dit niet werkt. Het opmaakproces zelf verschilt niet veel van het standaardproces. Tenzij je een bestandssysteem moet kiezen.

Stap 2

Open Mijn computer. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van de harde schijf. Selecteer vervolgens "Formaat" in het contextmenu. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u de formatteringsopties voor de harde schijfpartitie kunt instellen. Klik op de pijl naast de optie Bestandssysteem.

Stap 3

Nu moet u het bestandssysteem selecteren waaronder de harde schijf zal werken. Als uw besturingssysteem Windows XP of eerder is, hebt u toegang tot FAT32- of NTFS-bestandssystemen. Het wordt aanbevolen om de tweede optie te kiezen, aangezien dit bestandssysteem het meest optimaal is voor vandaag. Voor eigenaren van het Windows 7-besturingssysteem is alleen NTFS beschikbaar.

Stap 4

Vink vervolgens de optie "Quick Clear, Anti-Aliasing" aan. Klik vervolgens op "Start". Na een paar seconden wordt de partitie van de harde schijf geformatteerd en kunt u deze openen. Deze sectie is nu volledig operationeel. U moet dus alle partities van de harde schijf volledig formatteren (behalve het systeemgedeelte natuurlijk).

Stap 5

Er zijn momenten waarop er een fout optreedt tijdens het formatteringsproces. Norton PartitionMagic 8.0 helpt dit probleem op te lossen. Download het en installeer het op uw computer. U kunt het programma in ieder geval installeren, omdat de systeemschijf beschikbaar zal zijn.

Stap 6

Start Norton PartitionMagic 8.0. Na het starten ziet u dat er in het programmavenster een lijst is met alle harde schijfpartities. Klik met de rechtermuisknop op het onderdeel. Selecteer vervolgens "Formaat" in het contextmenu. Klik op de pijl naast Partitietype en selecteer een bestandssysteem. Klik OK. De sectie wordt opgemaakt.

Aanbevolen: