Een Lege Schijf Branden

Inhoudsopgave:

Een Lege Schijf Branden
Een Lege Schijf Branden

Video: Een Lege Schijf Branden

Video: Een Lege Schijf Branden
Video: Schijfjes branden met True Burner 2024, Mei
Anonim

Het schrijven van gegevens naar een lege schijf is een bewerking die miljoenen gebruikers elke dag uitvoeren, meestal zonder na te denken over de details van het proces. Afhankelijk van het schijfformaat en het besturingssysteem kunnen uw acties echter aanzienlijk variëren.

Een lege schijf branden
Een lege schijf branden

Noodzakelijk

  • - PC met Windows geïnstalleerd;
  • - het Nero-programma.

instructies:

Stap 1

Als de hoeveelheid informatie die u op een schijf wilt branden niet groot is, kunt u een cd-r-schijf gebruiken. Het volume is slechts 700 megabyte, maar vaak is meer niet nodig, bovendien kost het minder dan een dvd-r van 4,7 GB. U hoeft geen software te gebruiken om gegevens naar een cd te schrijven, selecteer gewoon de bestanden die u wilt branden, klik met de rechtermuisknop, selecteer vervolgens "verzenden" en klik op het cd-/dvd-stationpictogram, en het branden begint.

Stap 2

Deze methode werkt niet als u muziek op schijf moet branden om op een platenspeler te luisteren. Hier moet je je wapenen met speciale software, bijvoorbeeld Nero. Het startmenu van dit programma veroorzaakt geen problemen, u hoeft alleen het formaat van de op te nemen schijf en de vereiste bewerking te markeren, in dit geval is het "maak een audio-cd". Er wordt een nieuw venster geopend waarin u de vereiste bestanden moet selecteren en het brandproces moet starten.

Stap 3

Gebruik een dvd-schijf voor grote hoeveelheden informatie. Het kan ook niet worden geschreven zonder de hulp van speciale programma's, maar Nero of elk ander programma met dezelfde functies zal u weer te hulp komen. Doe vervolgens hetzelfde als bij het opnemen van muziek, maar vergeet niet het schijfformaat om te schakelen van cd naar dvd. Selecteer daarna de Create Data DVD. Er verschijnt een venster dat ons al bekend is, met behulp waarvan we de benodigde bestanden selecteren en de opname inschakelen. Na voltooiing, zoals in het vorige geval, wordt het station automatisch geopend en kunt u de reeds gebrande schijf proberen.

Stap 4

Al deze opnamemethoden zijn acceptabel voor Windows XP, maar als het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd Windows 7 is, is een andere aanpak vereist. Plaats een lege dvd in uw station en markeer de bestanden die u wilt branden. Gebruik dezelfde methode als voor het schrijven van gegevens naar cd, hier is geen software voor nodig. Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd een opnamemethode te selecteren. In het eerste geval kan de schijf, na speciale formattering, worden gebruikt als een USB-flashstation, waarmee u stilletjes bestanden kunt kopiëren en verwijderen, wat tijdens normale opname onmogelijk zou zijn.

Aanbevolen: