Hoe Open Poorten Op Een Computer Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Open Poorten Op Een Computer Te Controleren
Hoe Open Poorten Op Een Computer Te Controleren

Video: Hoe Open Poorten Op Een Computer Te Controleren

Video: Hoe Open Poorten Op Een Computer Te Controleren
Video: Hoe poort open te controleren met slechts 1 commando 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om poorten op uw computer te controleren. Een open poort die niet wordt gebruikt door systeemprocessen of het lokale netwerk kan de reden zijn voor het binnendringen van gevaarlijke software in het systeem, toegang tot uw computer van buitenaf.

netwerk
netwerk

instructies:

Stap 1

Allereerst moet een dergelijke situatie worden voorkomen door beveiligingssystemen: antivirus en firewall. Als u ze niet hebt geïnstalleerd, moet u het systeem installeren en controleren. Bovendien is het raadzaam om een effectief en optimaal beveiligingsmiddel te installeren (bijvoorbeeld Kaspersky Internet Security). Maar als dergelijke software nog niet eerder is gebruikt, is een kwaadaardige, open poort misschien al lange tijd actief gebruikt door gevaarlijke applicaties.

Stap 2

De eenvoudigste manier is om de aanwezigheid van een dergelijke poort te bekijken met behulp van een eenvoudige tekst, die online kan worden uitgevoerd via de link: https://2ip.ru/port-scaner/. Als tijdens de analyse van uw computer een open poort wordt gevonden (mogelijk gevaarlijk voor het systeem), zal het programma deze in rood weergeven. Als zo'n poort tijdens de test wordt gevonden, noteer dan apart de naam, want deze moet dringend worden afgesloten

Stap 3

Je kunt zo'n poort met veel programma's sluiten. Maar de eenvoudigste is Windows Worms Doors Cleaner, die slechts 50 kb groot is en geen installatie vereist (u kunt het downloaden op: https://2ip.ru/download/wwdc.exe). Nadat u het hebt gedownload, hoeft u alleen maar de kwaadaardige poort te starten en te sluiten, die werd gegeven door de analyse van de computer na de controle. Dan moet u uw computer opnieuw opstarten. Dit is echter meer haast, om zo te zeggen, want na verloop van tijd kan de haven heropend worden. Daarom is het raadzaam om een firewall te installeren (bijvoorbeeld Outpost Firewall) en de bestaande positie op te slaan na het sluiten van de gevaarlijke poort

Stap 4

Het kan ook geen kwaad om uw computer te controleren met behulp van het gratis AVZ-hulpprogramma (u kunt het downloaden via de link: https://www.z-oleg.com/secur/avz). Tijdens een snelle test is het noodzakelijk om fouten in de systeeminstellingen te identificeren, mogelijk uitgeschakeld via dezelfde poort. Als bijvoorbeeld "anonieme gebruiker" is toegestaan, moet dit worden uitgeschakeld en moet de computer opnieuw worden opgestart.

Aanbevolen: