Hoe Poorten Op Een Router Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Poorten Op Een Router Te Openen
Hoe Poorten Op Een Router Te Openen

Video: Hoe Poorten Op Een Router Te Openen

Video: Hoe Poorten Op Een Router Te Openen
Video: How to Port Forward/Open Ports on a Wireless Router - Techneek TV 2024, Mei
Anonim

Sommige typen netwerkapparaten zijn in hoge mate aanpasbaar. Dit geldt met name voor routers die geen automatische firewallconfiguratie en enkele andere netwerkparameters ondersteunen.

Hoe poorten op een router te openen
Hoe poorten op een router te openen

instructies:

Stap 1

Na het selecteren en installeren van een geschikte router voor u, sluit u deze netwerkapparatuur aan op het lichtnet. Sluit de kabel van uw ISP aan op de DSL-connector (WAN of internet). Als u een DSL-modem gebruikt om toegang te krijgen tot internet, sluit dan het WAN-kanaal van de router aan op de LAN-poort van de modem.

Stap 2

Sluit een stationaire computer of laptop aan op de router. Gebruik hiervoor een netwerkkabel om de LAN (Ethernet)-connector van het apparaat aan te sluiten op de netwerkkaart van de computer. Schakel de geselecteerde pc in en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Zet nu uw internetbrowser aan. Voer het IP-adres van de router in de adresbalk van het programma in en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Ga na het openen van het apparaatinstellingenmenu naar WAN (internet). Configureer de internettoegangsparameters door het adres van de server van de provider of het IP-adres van het DSL-modem waarop deze router is aangesloten op te geven.

Stap 4

Als de geselecteerde netwerkapparatuur de mogelijkheid ondersteunt om een draadloos toegangspunt (Wi-Fi) te maken, configureert u dit netwerk door het menu Draadloze instellingen te openen.

Stap 5

Neem nu de gedetailleerde configuratie van de netwerkverbindingsparameters over. Sluit desktopcomputers, printers en IP-TV-settopboxen aan op de LAN-poorten van uw router. Open het menu Routeringstabel. Om de vereiste poort voor een specifiek apparaat te openen, noteert u zelf de server-IP-adressen voor elke LAN-connector.

Stap 6

Dit geldt met name wanneer u verbinding maakt met internet via een VPN-kanaal. Om bijvoorbeeld een tv-settopbox te configureren, noteert u het adres van de lokale server waartoe dit apparaat toegang moet hebben. Anders geeft de router de STB toegang tot externe bronnen en zal dit apparaat waarschijnlijk niet goed kunnen werken.

Stap 7

Sla de instellingen voor dit menu op. Zorg ervoor dat u uw router opnieuw opstart om eventuele wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: