Hoe Bezette Poorten Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Bezette Poorten Te Controleren
Hoe Bezette Poorten Te Controleren

Video: Hoe Bezette Poorten Te Controleren

Video: Hoe Bezette Poorten Te Controleren
Video: Vocht bestrijden 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om drukke poorten op uw computer te controleren. In het bijzonder, als tijdens de scan wordt vastgesteld dat sommige poorten bezet zijn door niet-systeem- of netwerkprocessen, kunnen we aannemen dat er al schadelijke software op het systeem aanwezig is.

Poorten
Poorten

instructies:

Stap 1

Om een dergelijke situatie te voorkomen is het allereerst noodzakelijk dat er beveiligingssoftware op de computer is geïnstalleerd. En natuurlijk is het wenselijk dat het effectief is. Het feit is dat sommige gratis antivirussen / firewalls hun taak op de lange termijn gewoon niet aankunnen, dus er is een mogelijkheid dat een virus het systeem binnendringt. Voor hoogwaardige bescherming is Kaspersky Internet Security geschikt. Het is echter mogelijk dat voordat dergelijke software werd geïnstalleerd, malware de open poort al had geïnfiltreerd.

Stap 2

Voor een snelle test is een online poorttest geschikt. Je moet de link volgen https://2ip.ru/port-scaner/ en wacht op de resultaten. Als de analyse een poort detecteert (apart gemarkeerd in rood), dan heb je echt een open poort - een potentiële bedreiging voor de veiligheid van het besturingssysteem. Zo'n haven moet dringend worden gesloten. Het spreekt ook van uw ineffectieve bescherming

Stap 3

Om het probleem dringend te verhelpen, moet u het hulpprogramma Windows Worms Doors Cleaner installeren (via de link the https://2ip.ru/download/wwdc.exe). De applicatie vereist geen installatie en is gemakkelijk te gebruiken. Nadat u de schadelijke poort hebt gesloten (geïdentificeerd tijdens de test), moet u de computer opnieuw opstarten

Stap 4

Na een tijdelijke en snelle oplossing moet u hoogwaardige software installeren om de verdere beveiliging van het besturingssysteem, d.w.z. vermijd herhaling van de situatie. Om de gevolgen van kwaadaardige acties te voorkomen, moet u het systeem ook controleren met behulp van enkele hulpprogramma's (bijvoorbeeld AVZ, IObit Security 360). U moet ook de "anonieme gebruiker" via AVZ uitschakelen in de instellingen (indien ingeschakeld).

Aanbevolen: