Een Bestandssysteem Laten Groeien

Inhoudsopgave:

Een Bestandssysteem Laten Groeien
Een Bestandssysteem Laten Groeien

Video: Een Bestandssysteem Laten Groeien

Video: Een Bestandssysteem Laten Groeien
Video: 26 HANDIGE HACKS OM JE EIGEN TUIN TE LATEN GROEIEN 2024, Mei
Anonim

Na de installatie van het Windows 7-besturingssysteem ondervonden veel gebruikers een onverwacht probleem: een gebrek aan vrije ruimte op de harde schijf. Feit is dat de "Seven" veel meer ruimte in beslag neemt dan Windows XP.

Een bestandssysteem laten groeien
Een bestandssysteem laten groeien

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Er zijn veel manieren om de grootte van een lokale schijf te vergroten. Naast standaardtools hebben besturingssystemen veel speciale programma's en hulpprogramma's die zijn ontworpen om met harde schijven te werken. We zullen verschillende voorbeelden bekijken van het wijzigen van de grootte van een lokale schijfpartitie.

Stap 2

Laten we beginnen met het configureren van de partitie-instellingen bij het installeren van het besturingssysteem Windows 7. Dit is de meest redelijke methode, omdat u hiermee alle bewerkingen "in één venster" kunt uitvoeren.

Stap 3

Plaats de Windows 7-schijf in uw schijf. Zet uw computer aan en druk op de F8-knop. Dit is nodig om het extra opstartmenu weer te geven. Selecteer het station met de installatieschijf en druk op Enter.

Stap 4

Het installatieprogramma van het besturingssysteem wordt gestart. Sla een paar items van het setup-menu over totdat er een venster verschijnt met een lijst met lokale stations. Dit is waar het plezier begint. U kunt de grootte van een van de secties op de volgende manier vergroten: verwijder twee secties en maak nieuwe die qua grootte verschillen van de eerste.

Stap 5

Klik op de knop Schijfinstallatie. Selecteer de partities waarvan u het formaat wilt wijzigen en klik op de knop Verwijderen. Klik op de knop "Maken" en stel de grootte van de toekomstige schijf in. Herhaal deze handeling nog enkele keren (afhankelijk van het aantal nieuwe partities). Ga verder met de installatie van het besturingssysteem.

Stap 6

Om de partitie van de lokale schijf te wijzigen zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren, gebruiken we een speciaal programma. Installeer het hulpprogramma Partition Manager dat overeenkomt met uw besturingssysteem. Start je computer opnieuw op.

Stap 7

Voer het programma uit. Open het tabblad "Wizards" en ga naar het item "Snelle herverdeling van vrije ruimte". Klik volgende". Selecteer een paar lokale schijven waartussen u vrije ruimte wilt verdelen. Geef hun toekomstige afmetingen aan.

Stap 8

Klik op de knop "Toepassen" in het hoofdvenster van het programma. Wacht tot het einde van de operatie.

Aanbevolen: