Hoe Een Processor In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Processor In Te Stellen
Hoe Een Processor In Te Stellen

Video: Hoe Een Processor In Te Stellen

Video: Hoe Een Processor In Te Stellen
Video: How a CPU is made 2024, Mei
Anonim

Standaard zijn de processorinstellingen optimaal. Het kan echter zijn dat u de instellingen moet wijzigen om bepaalde resultaten te bereiken. Alle wijzigingen worden gemaakt met behulp van Bios - het basis I / O-systeem.

Hoe een processor in te stellen
Hoe een processor in te stellen

instructies:

Stap 1

Om de parameters van de processor te wijzigen, gaat u naar het BIOS-menu. Om dit te doen, drukt u op de Del- of F2-toets (afhankelijk van uw moederbord zijn andere opties mogelijk) terwijl u de computer test wanneer deze is ingeschakeld. Open het menu Geavanceerde BIOS-functies. Configureer het item First Boot Device, dat verantwoordelijk is voor de volgorde van apparaten wanneer het systeem opstart. De diskettedrive is standaard geïnstalleerd. Om het laden van het besturingssysteem te versnellen, stelt u de waarde Harde schijf in (als het besturingssysteem zich op een harde schijf bevindt). Als u het besturingssysteem vanaf een schijf moet installeren, stelt u in het gedeelte Eerste opstartapparaat de waarde in op Cd-Rom. Hierdoor wordt het downloadprogramma gestart en gaat de installatie verder. Het item Tweede opstartapparaat is niet zo belangrijk, je hebt het nodig als er geen besturingssysteem op het eerste medium staat.

Stap 2

Zoek in dezelfde sectie het HDD S. M. A. R. T.-submenu. Vermogen. Deze optie is verantwoordelijk voor het controleren van de compatibiliteit van de harde schijf met S. M. A. R. T. Met deze technologie wordt vroegtijdig gewaarschuwd voor mogelijke problemen met de harde schijf. Schakel het in (waarde Enabled) zodat het hulpprogramma de status van de harde schijf kan controleren. Schakel de functie Logo op volledig scherm (uitgeschakeld) uit, dit vervangt de weergave van het logo van de fabrikant wanneer de computer wordt aangezet met belangrijke informatie over de status van het systeem.

Stap 3

Verlaat het hoofd BIOS-menu en ga naar de Hardware Monitor Setup. Pas in dit gedeelte indien nodig de rotatiesnelheid van de processorventilatoren aan (item Cpu-ventilatorsnelheid). Verlaag de waarde als koelers veel lawaai maken. Als er problemen zijn met oververhitting van de processor, verhoogt u daarentegen de snelheid. Schakel in hetzelfde menu de controle over de status van de koelers in (Chasis Fan). De rest van de BIOS-instellingen zijn optimaal ingesteld en zorgen voor een balans tussen processorprestaties en stabiliteit.

Aanbevolen: