Een LPT-printer Aansluiten Op Een USB-poort

Inhoudsopgave:

Een LPT-printer Aansluiten Op Een USB-poort
Een LPT-printer Aansluiten Op Een USB-poort

Video: Een LPT-printer Aansluiten Op Een USB-poort

Video: Een LPT-printer Aansluiten Op Een USB-poort
Video: LPT na USB 2024, Mei
Anonim

LPT - de connector die wordt gebruikt in sommige printermodellen, in moderne computers, is in de regel afwezig, wat het gebruik van de apparatuur bemoeilijkt. Om een LPT-printer te gebruiken, moet u een speciale adapter aanschaffen en de software configureren.

Een LPT-printer aansluiten op een USB-poort
Een LPT-printer aansluiten op een USB-poort

Noodzakelijk

LPT-USB-adapter

instructies:

Stap 1

Koop een LPT-USB-adapter. Je kunt het kopen in een computerwinkel of op de markt voor radioartikelen, waar allerlei adapters voor dergelijke apparaten worden verkocht. Plaats het ene uiteinde van de adapter over de printerkabel en zet vast. Steek het andere uiteinde van de draad in een USB-poort op uw computer.

Stap 2

Wacht na het verbinden tot het apparaat in het systeem wordt gedetecteerd. Hoogstwaarschijnlijk herkent het systeem de geïnstalleerde printer niet en daarom moet u de juiste apparaatstuurprogramma's downloaden.

Stap 3

Plaats de schijf die bij de printer is geleverd in het schijfstation van uw computer. Wacht tot de schijf is geladen en klik vervolgens op het menu "Start". Klik met de rechtermuisknop op Computer en klik op Eigenschappen. Selecteer aan de linkerkant van het venster dat verschijnt "Apparaatbeheer" en ga naar het gedeelte "Printers". Klik met de rechtermuisknop op de niet-herkende hardware en selecteer "Stuurprogramma bijwerken", selecteer vervolgens "Automatisch zoeken naar hardwarestuurprogramma's" en klik op "Volgende".

Stap 4

Als u geen printerschijf hebt, gaat u naar de officiële website van de fabrikant van uw apparaat. Zoek het gedeelte "Service en ondersteuning" of "Driverdownloads", zoek vervolgens uw printermodel en download de bijbehorende bestanden via het sitemenu. Installeer na het downloaden het gedownloade installatieprogramma door het op uw computer uit te voeren.

Stap 5

Nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd, sluit u de printer opnieuw aan en start u het besturingssysteem van de computer opnieuw op. Ga naar "Start" - "Apparaten en printers". Als uw printer in het geselecteerde gedeelte verschijnt, is de installatie gelukt en kunt u beginnen met afdrukken.

Aanbevolen: