Hoe Djvu-bestanden Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Djvu-bestanden Te Openen
Hoe Djvu-bestanden Te Openen

Video: Hoe Djvu-bestanden Te Openen

Video: Hoe Djvu-bestanden Te Openen
Video: How to Open djvu File on Windows 2024, Mei
Anonim

E-books worden heel vaak aangeboden om te downloaden in DjVu-formaat. Veel gebruikers aarzelen om zo'n bestand voor zichzelf te uploaden. weet niet welk programma het moet openen.

Hoe djvu-bestanden te openen
Hoe djvu-bestanden te openen

Wat is het DjVu-formaat?

DjVu is het formaat waarin gescande afbeeldingen worden opgeslagen. Hiermee kunt u gemakkelijk gescande boeken, tijdschriften en andere tekstdocumenten bekijken.

Dit formaat wordt gebruikt bij het werken met teksten die veel elementen bevatten die moeilijk te herkennen zijn. We hebben het over formules, tabellen, diagrammen, figuren. Daarnaast is DjVu geschikt voor het opslaan van tekstuele informatie, die niet herkend hoeft te worden, omdat het wordt bewaard in zijn oorspronkelijke vorm. Dit zijn bijvoorbeeld gescande perkamenten en andere historische documenten.

Veel bibliotheken gebruiken DjVu als hun primaire opslagformaat voor gedigitaliseerde boeken. Daarom moet u bekend zijn met programma's die bestanden van dit formaat openen.

DjVu-software

Een van de beste hulpprogramma's is WinDjView. Met dit programma kunt u snel en gemakkelijk DjVu-documenten lezen. WinDjView heeft een groot aantal functies: bekijken in verschillende modi (enkele pagina, continu, volledig scherm), beeldrotatie, miniatuurweergave, de mogelijkheid om annotaties en bladwijzers te maken. Als je het DjVu-formaat voor het eerst bent tegengekomen en niet weet hoe je het moet openen, is dit programma een aanrader.

Een ander populair programma om met DjVu te werken is DjVu Reader. Het heeft een eenvoudige interface en kan zonder installatie worden gestart: je hoeft alleen maar het archief te downloaden, het uit te pakken en het document te openen. Met DjVu Reader kunt u in één en twee vensters werken, één of meerdere pagina's weergeven, helderheid, contrast en andere parameters aanpassen.

Een universeel programma waarmee u e-books van verschillende formaten kunt openen, is STDU Viewer. Hiermee kunt u niet alleen met DjVu werken, maar ook met andere populaire formaten (PDF, FB2 en andere). Merk op dat veelzijdigheid niet het enige voordeel is - het programma biedt alle mogelijkheden voor volwaardig werk. De gebruiker kan bladwijzers maken, lettertypen beheren, paginaminiaturen bekijken.

Je kunt DjVu-bestanden ook openen met het CoolReader-programma. Het wordt ook gebruikt bij het werken met FB2, TXT, RTF, HTML, enz. CoolReader kan worden geïnstalleerd op Windows, Linux, Mac OS X, Android, Symbian OS en andere. In dit programma kun je boeken in verschillende modi bekijken en verschillende tekstcoderingen herkennen. U kunt ook zonder installatie met CoolReader werken.

Aanbevolen: