Hoe Verwijderde Bestanden Van Het Dvd-station Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijderde Bestanden Van Het Dvd-station Te Herstellen
Hoe Verwijderde Bestanden Van Het Dvd-station Te Herstellen

Video: Hoe Verwijderde Bestanden Van Het Dvd-station Te Herstellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2023, Februari
Anonim

Het komt voor dat belangrijke documenten, dierbare foto's, video's en andere informatie die op een dvd-schijf is opgeslagen, niet meer kunnen worden gelezen of bekeken. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn: uw schijf is bijvoorbeeld fysiek versleten, gemaakt van materiaal van lage kwaliteit of bekrast. En het is onmogelijk om de benodigde bestanden van de beschadigde schijf te lezen of te kopiëren, ook al worden ze weergegeven in de verkenner van het besturingssysteem.

Hoe verwijderde bestanden van het dvd-station te herstellen
Hoe verwijderde bestanden van het dvd-station te herstellen

instructies:

Stap 1

Gebruik speciale programma's die rechtstreeks, zonder gebruik te maken van standaard Windows-tools, informatie van dvd's lezen. Deze hulpprogramma's proberen meer dan eens het beschadigde deel van de schijf te lezen en zetten dit proces voort, zelfs na het lezen van fouten die optreden, en als gevolg daarvan "trekken" ze de informatie in zijn oorspronkelijke vorm. En als het niet werkt, veranderen veel van deze programma's gewoon de ongelezen sectoren in nullen (hoewel op dit punt in het document een defect kan verschijnen). Natuurlijk zult u waarschijnlijk geen perfect herstel bereiken, maar het is nog steeds beter dan gegevens onherroepelijk te verliezen.

Stap 2

Download bijvoorbeeld CDCheck. Dit is een van de populaire en ongecompliceerde programma's. Door dvd's in detail te scannen, identificeert het beschadigde bestanden en herstelt het. Om de werking van het programma te garanderen, selecteert u het juiste document en klikt u vervolgens op de knop "Controleren" en geeft u de map op waarnaar u de informatie wilt kopiëren.

Stap 3

Beschadigde of verloren gegevens van onleesbare (moeilijk leesbare) schijven kunnen worden hersteld met het hulpprogramma BadCopy Pro. Nadat u de gewenste modus hebt geselecteerd (het hangt ervan af of het bestand wordt weergegeven in het besturingssysteem, maar niet leesbaar is, of de gegevens in Windows Verkenner helemaal niet zichtbaar zijn), klikt u op de knop "Volgende" en het proces start. Toegegeven, het zal veel tijd kosten, omdat de informatie in elke map afzonderlijk moet worden hersteld.

Stap 4

Een ander programma, IsoBuster, zal u helpen verloren gegevens op een kapotte dvd te herstellen. Om dit te doen, voert u het hulpprogramma uit en plaatst u een schijf in de schijf, waarna de lay-out in het linkerdeelvenster verschijnt en bestanden aan de rechterkant. Als u ze niet kunt vinden, moet u de opdracht uitvoeren om de ontbrekende bestanden en mappen te vinden.

Populair per onderwerp