Schijfruimte Vrijmaken

Inhoudsopgave:

Schijfruimte Vrijmaken
Schijfruimte Vrijmaken

Video: Schijfruimte Vrijmaken

Video: Schijfruimte Vrijmaken
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat de harde schijven van moderne computers steeds meer worden, worden gebruikers op de een of andere manier geconfronteerd met het probleem van een gebrek aan vrije schijfruimte. Gespecialiseerde programma's kunnen helpen om dit probleem het hoofd te bieden.

Schijfruimte vrijmaken
Schijfruimte vrijmaken

Het is nodig

Om afval, tijdelijke bestanden, onnodige "staarten" van programma's op te ruimen, kunt u het gratis programma "Ccleaner" gebruiken

instructies:

Stap 1

Download het programma “Ccleaner” van de website van de fabrikant

Voer het uitvoerbare installatiebestand uit. Tijdens de installatie van het programma zal de wizard enkele vragen stellen: over het installatiepad, over het maken van snelkoppelingen. Als u niet zeker bent van de juiste keuze, kunt u de instellingen die het programma standaard heeft laten staan.

Stap 2

Na installatie start het programma automatisch. Wanneer u het voor de eerste keer start, zal Ccleaner u vragen om een optimale cookie-analyse uit te voeren. Mee eens. Hierdoor blijven uw inloggegevens voor verschillende sites behouden tijdens het opschonen.

Stap 3

Open in het hoofdmenu van het programma het tabblad "opschonen". Op dit tabblad kunt u kiezen welke bestanden van uw computer moeten worden opgeschoond om de hoeveelheid vrije ruimte te vergroten. U kunt de door het programma voorgestelde parameters verlaten. Sluit de browservensters en klik op de knop "Analyse". Na het verwerken van de gegevens laat het programma precies zien hoeveel ruimte op de schijf wordt ingenomen door onnodige bestanden.

Stap 4

Bekijk de bestanden die het programma voorstelde voor verwijdering. Als u denkt dat u nog steeds een van deze bestanden nodig heeft, schakelt u dit bestandstype uit op het tabblad "Windows" of "Applicaties".

Stap 5

Klik op de knop "wissen". Het opschonen kan lang duren als er veel bestanden zijn. Na voltooiing geeft het programma een rapport af over welke bestanden zijn verwijderd en hoeveel ruimte is opgeruimd.

Stap 6

Op het tabblad "service" ziet u de lijst met geïnstalleerde programma's. Als u geen programma meer gebruikt en niet wilt dat het ruimte op uw computer inneemt, selecteert u het in de lijst en klikt u op de knop "Verwijderen".

Aanbevolen: